FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Új üzemcsarnokot avattak Kiskunhalason

Varga Liviu ügyvezető, Vargáné Béda Erzsébet és Fülöp Róbert polgármester vágták át a nemzeti színű szalagot. Fotó: Pozsgai Ákos

A tizenkét évvel ezelőtt alapított, csomagolóanyag kereskedelemmel, raklapgyártással, tűzifa értékesítéssel, majd magas- és mélyépítési vízszigeteléssel foglalkozó TOP-ÁR Kft. kinőtte korábbi telephelyét, ezért vált szükségessé egy új telephely létesítése.

– Az önkormányzat bevételeinek közel nyolcvan százalékát a vállalkozásoktól befolyó iparűzési adó teszi ki, épp ezért fontos helyet foglalnak el a város életében – mondta Fülöp Róbert polgármester annak az új csarnoknak az átadóján, amelyet a megújult és kibővített Majsai úti ipari parkban avattak fel.

A tizenkét évvel ezelőtt alapított, csomagolóanyag kereskedelemmel, raklapgyártással, tűzifa értékesítéssel, majd magas- és mélyépítési vízszigeteléssel foglalkozó TOP-ÁR Kft. kinőtte korábbi telephelyét, ezért vált szükségessé egy új telephely létesítése. A kiskunhalasi cég 69 millió forint támogatásban részesült kormányzati és európai uniós pályázati forrásból, amelyből 39,3 millió forintot telephelyberuházásra és kivitelezésre költöttek.

– Ehhez az összeghez még saját tőkéből tettünk hozzá, és szükség volt beruházási hitelre, hogy megvalósítsuk az új telephelyünket, ami hét hónap alatt épült fel. A pályázatban elnyert többi összeget 37 kW teljesítményű napelemrendszerre, új targoncára, fűnyíró traktorra, vállalatirányítási rendszerre, kommunikációs terv készítésére, hatékony munkaszervezésre, a dolgozóink oktatására és számítástechnikai eszközök vásárlására költöttük – mondta el Varga Liviu, a TOP-ÁR Kft. ügyvezetője.

Fülöp Róbert a csarnokavatón kiemelte, hogy a cég alapítása óta jól látható, hogy folyamatosan nő, fejlődik. Nagy örömömére szolgált, mikor megtudta, hogy új telephelyet keresnek, és végül a kibővült és megújult ipari parkban valósították meg a terveiket.

forrás: BAON

Előző cikk

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow

Következő cikk

Föld túlhasználata - NémetországStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések