FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőkben quadozókat bírságoltak

Romániában, a Brassó megyei Bodzavám hegyi csendőrségének munkatársai az elmúlt hétvégén több turistát is megbírságoltak, akik quaddal hatoltak be a környék erdeibe vagy legelőire.

A Brassó megyei csendőrség hétfői tájékoztatása értelmében a hegyi csendőrök nyolc bírságot róttak ki, összesen 28 000 lej értékben. „Ismételten felszólítjuk a turistákat, hogy úgy élvezzék a természet, a tájak és a helyek pompáját, hogy közben a természet védelméről is gondoskodnak.

Meggyőződésünk, hogy egy erdei séta több örömet szerezhet, mint egy motorzajban való utazás, és hogy az erdő zöldjét jobb szabad szemmel látni, mint egy bukósisak plexijén keresztül” – olvasható a csendőrség felszólításában. A környezetvédelemről és a biológiai sokféleség megőrzéséről szóló jogszabályok szerint akár 5000 lejes bírság is kiróható ilyen esetekben. A Brassó megyei csendőrök az elmúlt két hónapban több tucat szankciót róttak ki a megye vadvédelmi területein vagy legelőin elcsípett, quaddal robogó személyekre – írja az Agerpres.

forrás: KronikaOnline.ro


Ellenzi a környezetvédelmi miniszter az erdőkben zajló terepmotorozást, lefújtak egy off-road versenyt

Hivatalból indítottak eljárásokat a hatóságok az erdőkben, Natura 2000-es területeken zajló off-road, vagyis terepjárókkal történő versenyzések, motorozások szabályozása céljából – közölte Facebook-oldalán Tánczos Barna környezetvédelmi miniszter.

forrás: KronikaOnline.ro

Előző cikk

Épül a Tisza-tó legújabb kilátója

Következő cikk

Barkácsáruházak eredményei



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések