FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faetűdök kiállítás nyílik Füleken

A zólyomi Erdészeti és Faipari Múzeum 1998-tól minden évben meghirdeti a Faetűdök elnevezésű versenyt, melynek célja, hogy népszerűsítse fából készült, egyéb természetes anyagokkal kiegészített tárgyak előállítását. A versenybe középiskolák és egyetemek képzőművészeti tagozatainak hallgatói, tervezők és játékgyártó cégek nevezhetnek be.

A megadott témakör évente változik, és ennek alapján minden alkalommal minőségi használati tárgyak, ékszerek, fából készült lakáskiegészítők és fajátékok készülnek. A benevezett alkotások a szakmai zsűri értékelése alapján kiállításon kerülnek bemutatásra.

Ezúttal a Vármúzeum jóvoltából  egy, a verseny összes korábbi évadjából összeállított válogatás látogat el Fülekre, így igazi remekművekre számíthatnak az érdeklődők!

A kiállításon nemcsak a kifejezetten szórakozásra szánt fajátékok, hanem dekorációként funkcionáló játékok is bemutatásra kerülnek, úgymint különféle járművek modelljei. Logikai játékok, fejtörők, kirakós és mozgásfejlesztő játékok teszik még érdekesebbé a látogatók számára a tárlatot.

A kicsik érdeklődését minden bizonnyal felkeltik majd a hagyományos hintalovak, a lábbal hajtható autók, a húzogatható és tologatható játékok.

Két külön részleg áll majd rendelkezésre, az egyikben a lányok, a másikban pedig a fiúk találnak kedvükre valót.

Játszósarok kerül kialakításra azok számára, akik szeretnének ezekből a különlegességekből néhányat kipróbálni. A változatos kiállítási gyűjteményt fából készült ékszerek egészítik ki.

A megnyitóra 2023. június 16-án, 16 órakor kerül sor a Városi Honismereti Múzeum galériájában. A tárlat 2023. július 30-ig tekinthető meg.

forrás: felvidék.ma

Előző cikk

Kérdés: a Föld rokkanjon meg vagy a gazdaság?

Következő cikk

Alsószenterzsébet fűrészüzeme



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések