FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Brutális farongálás Siófoknál

Brutális módszerrel, fúróval és gázolajjal rongáltak fákat a siófoki Balaton parton. Egy másik bevett természetkárosító módszer a fák gyökerének vegyszerrel locsolása.

Megrongálták a Balaton partján álló fákat Siófokon, számolt be róla a város polgármestere. Lengyel Róbert Facebook-posztja szerint a rongálók lyukakat fúrtak a fák élő törzsébe, egyes esetekben a lyukakba gázolajat is öntenek. Ennek a módszernek Lengyel szövege szerint most három, egyébként egészséges fa esett áldozatul, az ezüstparti kikötő/ Harcsa utca és a Móricz Zs. utcai lejáró parti szakaszán.

A polgármester szerint évek óta vandálkodnak már a fákkal a város 17 kilométernyi partszakaszán. A poszt elején említi, hogy bevett módszerük a kisebb fák kitörése vagy kifűrészelése, illetve a nagyobb fák gyökérzetének vegyi anyaggal locsolása. A legnagyobb veszélyben a polgármester szerint az épülőfélben lévő, új építésű épületek előtti parti részek vannak, mintha valakiket zavarna, ha a panorámába egy fa is belátszik.

Lengyel azt írja, nyilván nem lehet minden fához rendőrt állítani, és nem lehet minden méteren térfigyelő kamerát sem telepíteni. Ezzel együtt, mint írja, dolgoznak azon, hogy tetten érjék a vandálokat. Ha ez sikerül, minden törvényes eszközzel el fognak járni az érintettekkel szemben.

forrás: HVG

Előző cikk

75 éves a J.u.A. Frischeis

Következő cikk

Gyászhír - Winkler András [81]



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Hartmann Tibor [83]

Mély fájdalommal értesítjük olvasóinkat, hogy HARTMANN TIBOR okleveles faipari mérnök, a FÜRLEMHO volt vezérigazgatója, 83 éves korában, türelemmel…