FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nyár a csemetekertben

Izgalmasan teltek az elmúlt hetek a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. Tómalmi csemetekertjében. A tavaszi erdősítési szezonhoz hasonlóan, nyár elején minden éveben megélénkül az élet, és mindig akadnak extra segítő kezek a csemetekerti munkák elvégzéséhez.

A KSZC Roth Gyula Technikum nyári gyakorlatos erdészdiákjai és a Soproni Egyetem hallgatói, akik gyakorlatukat töltik a TAEG Zrt. Soproni Erdészetén, mindig új színt visznek a csemetekert életébe. Segítségük hasznos az aktuális nyári csemetekerti munkák kivitelezésében, mint a hidegágyak vagy a szabadföldi vetések gyomlálása, a tápanyag-kijuttatás, az öntözőrendszer karbantartása és a csemetekert területének csinosítása. Alig van olyan Sopronban végzett erdészdiák, vagy erdőmérnök-hallgató, aki tanulmányai alatt ne fordulna volna meg a csemetekertben, ezek az élmények pedig a későbbi osztálytalálkozókon is előkerülnek szép emlékekként.

fotó: TAEG Zrt. 

Idén a csemetekert életét, a szakmabeliek mellett, a Muck Endre Erdészeti Erdei Iskola táborozói is megismerhették, akik a tábori turnusok alatt egy-egy délelőttöt töltöttek a csemetekertben és a Soproni Erdészet telephelye fölé magasodó Szárhalmi erdőben. A tómalmi nap során átfogó képet kaptak arról, hogy az erdészek mi mindennel is foglalkoznak.

forrás: SopronMédia

Előző cikk

Erdei utakon Reviczky Gáborral - 190., 2023/32.

Következő cikk

Szociális tűzifa - kiszállítás alatt



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések