FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Év Kilátója / Év Turistaháza szavazás

Melyik az ország legizgalmasabb kilátója? És legkényelmesebb turistaháza? Szavazz, hogy a te kedvenc kilátód és turistaházad legyen az ország legjobbja!

A túrázók kedvenc kilátásait és pihenőhelyeit keressük már negyedik éve. Az Év Kilátója és az Év Turistaháza szavazás sokaknak ad kezdőlöketet, hogy elinduljanak egy addig ismeretlen táj felfedezésére – akár több napra is. Nem titok, hogy ez a célunk a pályázattal. A munkahely képernyőjét nézve ki ne vágyódna el a Bükkbe, ha a Zsófia-kilátó képe jön szembe vele, mint a tavalyi év nyertese? Rákattintva a Fehérkőlápa turistaház is felugrik, mint 2022-ben az ország kedvenc szállása. És már meg is van a terv: a hétvégén irány Lillafüred.

De hol van 2023 kedvenc kilátója és turistaháza?

Augusztus utolsó hetében a nagyközönség beküldte a címre érdemesnek vélt építményeket. Ezeket egy szakmai zsűri nézte át és egészítette ki. Ez azért fontos, mert nem hoteleket vagy eldugott kiadó szobákat szeretnénk népszerűsíteni, hanem olyan szállásokat, ahol mi magunk is megszállnánk, ha a Kéktúrát járnánk vagy bringával szelnénk a tájakat. Tíz zseb- és természetbarát turistaház közül szavazhatod meg, melyik a legjobb. Sok kilátót lehet autóval megközelíteni, de mi a természet mélyén lévőket kedveljük, hogy erőfeszítéseinkkel rászolgáljunk a minket kényeztető kilátásra (és csúcscsokira).

annafurdo-vendeghaz-ev-turistahaza-2020
Annafürdő
Bölömbika kilátó
Bölömbika-kilátó

 

Tavaly a Bükkben volt mindkét pályázat nyertese. Az előző években a balatonboglári Xantus János Gömbkilátó és a Tisza-tavon található Bölömbika-kilátó vitte el a pálmát. A turistaházak közül pedig a tolnai Annafürdő Vendégházat és a legendás Szelcepuszta Turistaházat választották a szavazók legjobbnak.

Szavazni az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet a képek kedvelésével 2023. szeptember 21-től október 2-ig.

forrás: Aktív Magyarország

Előző cikk

Év Erdei Kerékpárútja szavazás

Következő cikk

Településfásítás - Kömlőd



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések