FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Innovációk a Ligna23 vásárról

A Ligna szakipari vásáron megjelenő újdonságokból mazsolázunk. 7 olyan fejlesztésről írunk, amely biztosan nagy kedvenc lesz majd a jövőben a szakembereknél, belső építészeknél. Egyre nagyobb igény van arra például, hogy egy konyha építésénél a vasalatokat a lehető legjobban rejtsük el, hogy az ne legyen zavaró a szemnek, s a térben se legyen útban a pakolás során. A vasalatok helyének marásához egy remek eszköz lehet a Benz féle CNC láncfűrészmodul. Az SCM lézertechnológiájával számtalan lehetőség megnyílik a belsőterek felületének kialakításában, ami még harmonikusabb tereket eredményezhet a megrendelők örömére. Ilyen és ehhez hasonló újdonságokról hoztunk híreket.

Új fejlesztés a Lamello-nál: Clamex S-20

Az új Clamex S-20 szeptemberben érkezik a piacra. Lamello marógéppel marható és két kis csavarral rögzíthető a kimart horonyba. A csatlakozó teljesen új lehetőségeket nyit meg, hiszen 8 mm-es anyagvastagságtól használható. Karon keresztül csatlakozik az ellendarabhoz, nem igényel ragasztót, ideális fix vagy leszerelhető csatlakozásokhoz. Ez új lehetőségeket nyit meg a belsőépítészetben. Kifinomult dizájnok, mint pl B. filigrán könyvespolc reverzibilisen megvalósítható.

A Cabineo-t is újratervezték: ezúttal metrikus csavarral szerelték fel, a Cabineo 8 M6 lehetővé teszi a faalapú anyagok összekapcsolását olyan anyagokkal, mint az alumínium, acél vagy HPL. Az M6 Cabineo hüvely tartozékként kapható – menetes hüvely, amely beüthető, ha a menet nem vágható közvetlenül a munkadarabba. Nagy előnye az összes CNC géppel való alkalmazhatóság. Ennek a műszakilag átgondolt illesztésnek köszönhetően az anyagok, mint a fa és a fém könnyen összekapcsolhatók egymással, ami teljesen új lehetőségeket nyit meg az alkotói szabadság előtt, és egyértelmű hozzáadott értéket jelent számunkra.
www.lamello.de

A Benz CNC láncfűrészmodult mutat be

Az új Cateno S egy okosan kidolgozott láncfűrészmodul. Használható nagyon mély kivágások készítésére, akár vékonyabb panelek esetében is, amelyek nagyfokú pontosságot és stabilitást igényelnek. Ez különösen a konyhák készítésénél jelenthet értékes kiegészítést a CNC gépekhez. A modul például ideális a Blum ultravékony Aventos HKi vasalat helyének kialakításához is. A Blum vasalata így szépen a korpusz oldalaiba marható, ami esztétikailag is nagyon jól mutat és a szekrény belső teréből sem vesz el helyet.
Az új Cateno S egy okosan kidolgozott láncfűrészmodul. Használható nagyon mély kivágások készítésére, akár vékonyabb panelek esetében is, amelyek nagyfokú pontosságot és stabilitást igényelnek. Ez különösen a konyhák készítésénél jelenthet értékes kiegészítést a CNC gépekhez. A modul például ideális a Blum ultravékony Aventos HKi vasalat helyének kialakításához is. A Blum vasalata így szépen a korpusz oldalaiba marható, ami esztétikailag is nagyon jól mutat és a szekrény belső teréből sem vesz el helyet.
www.benztooling.com
 

SCM lézerek széles szalagcsiszolóval

Az SCM csiszoló- és lézerkombinációs gépe is izgalmas fejlesztéseken van túl és remek megoldásokat kínálnak a belsőépítészettel foglalkozó szakemberek számára. Lehetőségünk lesz nagy felületek csiszolására vagy tetszetős minták lézerrel történő megvalósítására. Lehetővé teszi a rendszer a folyamatos lézerminták készítését olyan nagy területeken is, mint az ajtószárnyak vagy a hosszú padlólapok. Sokféle minta lézerezhető rá rengeteg típusú anyagra, ami új kreatív felhasználási lehetőségeket kínál.
www.scmgroup.com

A Barth optimalizálja a ragasztási folyamatot

A Barth RPGL újítását remekül ki tudjuk használni egy asztalosműhelyben, ha épp bonyolultabb termék gyártásával bízták meg a cégünket. A hátlapon lévő csavaroknak és a mágneses záraknak köszönhetően a szorítómodulok rugalmasan elhelyezhetők a perforált alaplapon és elfordíthatók a megfelelő irányba. A szabad formák ragasztása így sokkal kellemesebb és egyszerűbb. A bőséges tartozékoknak köszönhetően itt szinte minden befogási helyzetre találunk megoldást.
www.barth-maschinenbau.de

A Bessey leegyszerűsíti a befogási folyamatot

Egyre nagyobb kedvence a szakembereknek a Bessey EZ360 egykezes szorító. Az új modell 360°-ban forgatható fogantyúval rendelkezik, amely tizenkét rögzítési pozícióban forgatható, így teljes rugalmasságot biztosít a munkavégzés során. A bilincs kényelmes meghúzása után a fogantyú egyszerűen elfordítható, hogy több bilincsnek legyen hely, különösen szűk helyeken. Függetlenül attól, hogy milyen szögletes formákat szeretne befogni, az EZ360 egykezes bilinccsel már nincs határa az összetett szerkezetekkel való munkavégzésnek.
www.bessey.de

A Festool véd a por és a zaj ellen

A kompakt Systainer formátumú Cleantec CTMC SYS porszívónak különösen nagy sikere van világszerte. Klasszikus dobozos kivitelben, egymásra rakható és akkumulátorral működik, ami jól kiegészíti a Festool családot. A hordszíjnak köszönhetően könnyen kezelhető, így megkönnyíti az autóból történő ki- és berakodást. Az M porosztály egészséges munkakörnyezetet is lehetővé tesz a 99,9 százalékos szűrésnek köszönhetően. Ha szédítő magasságban kell csiszolni, a nagy teljesítményű akkumulátoros mobil porelszívó rugalmas kezelésének köszönhetően optimálisan használható.

A Festool új hallásvédő GHS 25 I por, víz és izzadság elleni IP67 védelemmel egy technológiai innováció. A fülbe helyezhető fejhallgató megfelel az EN 352 európai biztonsági szabványnak, s az innovatív beszélgetési módnak köszönhetően lehetővé teszi a kollégákkal való kommunikációt. A Bluetooth és az Touch Control segítségével még zajos környezetben is telefonálhat vagy hallgathatja kedvenc zenéit anélkül, hogy hallásvédőt kellene nélkülöznie. A tetszetős kialakításnak és a műszaki jellemzőknek köszönhetően hamar nagy kedvenccé fog válni a szakemberek körében.
www.festool.de

A Shaper offline és online eszközöket biztosít

Az alaplap helyettesíti a pontozott ragasztószalagot, rugalmas és könnyen használható a többféle rögzítési lehetőségnek köszönhetően. A lemez gyorsan beállítható és egyszerű, de pontos és megismételhető marást tesz lehetővé. Kombinálható a szerelvénykatalógussal és a Shaper Hub-on elérhető számtalan digitális sablonnal is. Bonyolult és igényes marás sorosan, gombnyomással elvégezhető akár a műhelyben, akár a vevő telephelyén.

Shaper Hub: az online portál számos projektet tartalmaz, és ingyenes vasalatkatalógust is kínál, amely számos elterjedt vasalat maróprogramját tartalmazza, amelyek közvetlenül az Originre tölthetők. A legfontosabb paraméterek már előre be vannak állítva, így a szerelvények beágyazása gyorsabb, egyszerűbb és pontosabb.
www.shavertools.com

forrás: Laukó Zoltán – faipar.hu

Előző cikk

Városi erdészet és mesterséges intelligencia

Következő cikk

Mercer Lignin Center üzemben



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések