FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Közösségi faültetés Lajosmizsén

A tavasz folyamán Környezettudatos közterület- és közösségi terek fejlesztése Lajosmizsén című TOP Plusz projekt keretében elkészült a Kodály Zoltán utca aszfaltozása a Liszt Ferenc utca és a Kodály köz közötti szakaszon. A projektnek része volt a közterület zöldítése, és a tervek alapján 70 fa telepítését is meg kellett valósítani – mondta el portálunknak Basky András polgármester.

A hétvégi faültetésbe a lajosmizsei önkormányzat bevonta a lakosságot is, így számos utcabeli és környéken lakó érkezett, valamint önkormányzati képviselők is csatlakoztak az eseményhez.

Horváth Sándor projektvezető elmondta: a csapat a kitűzött célt még a délelőtt elérte, hiszen több mint 50 gömbkőrist ültettek el az utcában. A többi fát a kivitelező kertész csapata a hét elején telepíti.

Fotó: Horváth Sándor

Horváth Sándor hangsúlyozta, hogy inspiráló volt az élhetőbb, szebb Lajosmizséért közös erővel dolgozni, és bízik benne, hogy a jövőben is lesz lehetőség további utcákban is fák telepítésére. A városban tavaly novemberben volt legutóbb fatelepítési akció, akkor a Mizsei utca gazdagodott 70 gömbszivar fával. 

 A hétvégi faültetésbe a lajosmizsei önkormányzat bevonta a lakosságot is, így számos utcabeli és környéken lakó érkezett
Fotó: Horváth Sándor

forrás: BAON

Előző cikk

Miskolc összes bölcsődéjében fásítanak

Következő cikk

Erdész szakszemélyzeti képzés – november 23.Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések