FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Településfásítás – Vönöck

Tovább zöldülnek a Vas vármegyei kistelepülések – az Agrárminisztérium által meghirdetett Településfásítási Program 3. ütemében, az őszi ültetési időszakban az országban 8000 db sorfa kerül földbe 345 falu és kisváros belterületén.

Vasban 29 település összesen 631 db sorfát nyert el a pályázaton, ezeket a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. november végéig szállítja ki. A program koordinálását az Országos Erdészeti Egyesület végzi, a szakszerű ültetéshez pedig az állami erdőgazdaságok munkatársai nyújtanak segítséget.

Az őszi szezonban elsőként Vönöckön ültették el a programban elnyert 30 db gömbszivarfát. Buti Mónika polgármester úgy fogalmazott, a falu nagyon hálás a lehetőségért, hiszen önerőből nem tudták volna zöldíteni a belterületet. 2021-ben is pályáztak, akkor 15 díszalmát, és 15 gömbszivarfát kaptak, így két év alatt 60 fával gyarapodott a település.

Most egy teljes utcát fásíthattak, és jutott csemete a játszótérre és a történelmi emlékparkba is. Az ültetés pedig igazi közösségi program volt. Varga Péter, a Szombathelyi Erdészeti Zrt. ökoturisztikai, természetvédelmi és pályázatkezelési csoportvezetője a csemeték gondozásához, ápolásához is adott tanácsokat.

forrás: Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Településfásítás - Mocsa

Következő cikk

Tűzifából nem lesz hiány



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések