FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Timber Marina Tower

kép: IONOMO GmbH

Az UBM Development, Európa egyik vezető faépítési projektfejlesztője Bécsben a világ legmagasabb fa felhőkarcolóját, a Timber Marina Tower megépítését szervezi.

A torony 32 föld feletti és 4 földalatti emelettel rendelkezik majd, így alapterülete mintegy 44 350 négyzetméter lesz. Az új épület 113 méter magas lesz, és közvetlenül a Donaumarina U2 állomásnál épül a “Waterfront” fejlesztési területen.

Az épület megfelel majd az EU taxonómiájának és az ESG-irányelveknek, és a cél a LEED Gold minősítés elérése. A LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) minősítési eljárás, amelyet az Amerikai Zöld Épületek Tanácsa (USGBC) fejlesztett ki, világszerte a legszélesebb körben alkalmazott eljárás, amely a felhasználók és a nemzetközi ingatlanpiacok körében nagyfokú elfogadottságot élvez.

Az építkezés a tervek szerint 2025 első negyedévében kezdődik, és 2026 negyedik negyedévében fejeződik be. Annak érdekében, hogy az irodatorony a lehető legkörnyezetbarátabb módon működjön, geotermikus energia, talajvíz-felhasználás és fotovoltaikus modulok telepítését is tervezik.

szerk/ford: Tóth János, forrás: UBM

Előző cikk

Erdő: kincsesbánya vagy púp a háton?

Következő cikk

Faültetés gyümölcsjoghurttal



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések