FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faültetés Kaposváron

Húsz fát és csemetét ültettek el szombat délelőtt Kaposváron, a Béke parkban. Az eseményt a 10 millió Fa közösség szervezte, amely így veszi fel a harcot a globális felmelegedéssel szemben.

A borús, esős idő ellenére lelkesen érkeztek a faültetésre az önkéntesek szombaton a Béke Parkba. – Négy éve indult el a 10 millió Fa civil szervezet. Országszerte 160 csoportunk van, itt Kaposváron is több alkalommal ültettünk már facsemetéket – mondta el Sági Kornélia, a helyi csoport képviselője.

A fákkal nem csupán magunkat, embereket segítjük, de a környezetünkre is rengeteg pozitív hatással van: árnyékot ad nyáron a melegben, tisztább lesz a levegő és a madaraknak is több élőhelye van – ezt vallja a 10 millió Fa közössége.

A csemetéket magán felajánlásokból és a Videoton, valamint a Kometa támogatásával vásárolták meg, 2023-ra már közel 350 ezer fát ültettünk el az ország több pontján, valamint az idei évben elnyertük az Év Jó Ügye – GreenAwards-díjat is – hangsúlyozta Sági Kornélia.

Idén az INDIT Közalapítvány is csatlakozott a kezdeményezéshez, így szombaton már az újdonsült tagokkal zajlott az ültetés.

forrás: KaposvárMost

Előző cikk

Újabb faültetések Győrben

Következő cikk

Szakmai elismerés a NYÍRERDŐ munkatársainak



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések