FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Népszerű erdei iskolai programok

Az ÉSZAKERDŐ Zrt. Csanyiki Erdőház és a Bagoly-vár Erdészeti Erdei Iskolái évek óta teljes kapacitással működnek. Mozgalmas, eredményes esztendő volt 2023 is, csaknem 11 000 látogatót regisztráltak az intézményekben.

Maximálisan törekszünk a változatosságra, hogy a visszatérő gyerekek számára is minőségi élményt tudjunk nyújtani. A 2024. évi kínálatunkban a cserjék kapnak kiemelt hangsúlyt, ahogy korábban fákról, vadfajokról vagy rovarokról adtunk bővebb ismereteket. Különleges élmény „Erdész néni gazdasági udvara”, ahol a diákok kukoricát morzsolhatnak, kézbe vehetnek régi kézimunkákat, háztartási és mezőgazdasági eszközöket. Élményeket gazdagító lehetőség a Fónagysági Bagoly-várból a Csanyiki Erdőházba szervezett kisvasúti utazás, a Lillafüredi Állami Erdei Vasút Mahócai szárnyvonalán – tájékoztatott Rencsiné Ágh Márta, az ÉSZAKERDŐ Zrt. humánpolitikai osztályvezetője, az erdei iskolai programjainak koordinátora.

Számos intézmény, sok elhivatott pedagógus szinte állandó partnerünk, és ami nagyon fontos, évről-évre újabb kapcsolatokat sikerül kiépíteni. Jelentős eredmény, hogy visszatértek az óvodák a nyári hetekre is. A december és a január a gondos előkészítés időszaka. Csaknem 100 intézménybe vittük el éves programkínálatunk mellett az „Életünk, a Fa” című ismeretbővítő anyagot. A vármegyeszékhelytől távoli települések kis lélekszámú iskoláit is felkerestük, a közös munka lehetőségét kínálva. Tartjuk a kapcsolatot azokkal a hátrányos helyzetű térségekben levő intézményekkel is, amelyek tanulóinak már volt lehetőségük részt venni foglalkozásainkon. Továbbra is elsődleges célunk, hogy eljussanak erdei iskoláinkba, legalább az egynapos programokra – mondta Rencsiné Ágh Márta.

forrás: ÉSZAKERDŐ Zrt.

Előző cikk

ENSZ EGB-FAO erdészeti infó 2023. IV.né.

Következő cikk

Elindult az új vidékfejlesztési kiírások társadalmi egyeztetéseStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések