FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Óriási érdeklődés övezi az Iskolában az Erdő Programot

Sikeresen, másfél nap alatt lezárult a regisztráció az Iskolában az Erdő Programra, amelyre az összes vármegyéből érkezett érdeklődés. A tavaszi időszakra ötszáz köznevelési intézmény regisztrált, ezzel több mint 30 ezer általános iskolás részesülhet erdőpedagógiai foglalkozásban.

Február 5-én indult az Iskolában az Erdő Program regisztrációja, melynek során köznevelési intézmények pályázhattak a 6-14 éves diákok számára erdei iskolai tematikus foglalkozások lebonyolítására. Kedden délre a regisztráló intézmények száma elérte az 500-at, így a programot koordináló Országos Erdészeti Egyesület lezárta a jelentkezést. A program tavaszi ütemében több mint 30 ezer diák vehet részt az erdőpedagógiai foglalkozásokon. A tervek szerint ősszel ismét lehet majd pályázni a diákok környezeti nevelését támogató kezdeményezésre.

Jelenleg a beérkezett pályázatok ellenőrzése és visszaigazolása zajlik. A legtöbben Pest vármegyéből jelentkeztek, az iskolák számát tekintve pedig Debrecen lett a legtöbbet pályázó vidéki település.

A nyertes intézményekben az Országos Erdészeti Egyesület által minősített erdészeti erdei iskolák erdőpedagógusai 20-30 fős csoportoknak, osztályoknak tartanak tematikus foglalkozásokat. A programban az erdőpedagógusok játékosan segítik az iskolában zajló környezeti nevelést és ismeretszerzést. A diákok széles körű tudásra tehetnek szert az erdők növény- és állatvilágáról, közelebb kerülhetnek a fenntartható gazdálkodás témaköréhez, valamint betekintést nyerhetnek az erdőket kezelő szakemberek munkájába is.

Az Iskolában az Erdő program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

forrás: AM Sajtóiroda

Előző cikk

Nemzeti kincsünk a hazai vadállomány

Következő cikk

Madarak és Fák Napja



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések