FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőtüzek tomboltak Chilében

Már legalább 123-an haltak meg a Chilében pusztító tűzvészben, és több száz ember eltűnt. A leginkább érintett városok Villa Alemana és Viña del Mar az ország középső részén. A térségben legalább háromezer ház leégett.

A 300 ezer lakosú Viña del Marban több mint 370 embert keresnek a hatóságok.

“A szüleim háza leégett, akárcsak a nővéremé. A szomszédaim meghaltak, azok az emberek, akik láttak felnőni, akikkel együtt töltöttem az időmet,” panaszolta egy helyi férfi. A hatóságok vizsgálják, hogy a tüzek egy része mögött állhat-e szándékos gyújtogatás.

A múlt pénteken kezdődött erdőtüzek miatt kitelepített emberek százai tértek vissza az otthonaikba, hogy átkutassák a törmelékeket. Sokan azt mondták, szeretnének az otthonuk közelében aludni.

A dél-amerikai ország középső, sűrűn lakott területein nagyon súlyos a helyzet, mert a lángok rendkívül gyorsan terjednek. A tengerparti Vina del Marban, ahol több mint 370 eltűntet tartanak számon. Szombat este 43 ezer hektár állt lángokban. Már legalább 1100 ház vált a tűz martalékává. 

“Azért alszunk itt, hogy megvédjük az egyetlen dolgot, amit a tűz meghagyott: a ház helyét,” mondta egy Pompeyába visszatérő férfi.

A belügyminiszter azt mondta, hogy a kormány prioritása az életmentés és a tűz megfékezése. Közben önkéntesek élelmiszert és ruhát osztanak azoknak, akik elvesztették otthonukat.

A chilei belügyminiszter közlése szerint az ország középső és déli részén 92 erdőtűz ég. Valparaiso térségében egyszerre négy hatalmas tűzgóccal küzdenek a tűzoltók, akik elsősorban azon dolgoznak, hogy meggátolják a lángok továbbterjedését a lakott területeken.

forrás: EuroNews

Előző cikk

Ziegler csoport Romániában bővült

Következő cikk

Több ezer fát ültetnek



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések