FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tűzgyújtási tilalom részleges visszavonása

A tűzkockázatot mérlegelve, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) egyetértésével, 2024. április 25-én 00:00 órától Csongrád-Csanád, Jász-Nagykun-Szolnok és Hajdú-Bihar vármegyékben VISSZAVONJA a tűzgyújtási tilalmat. Bács-Kiskun vármegyében a korábban elrendelt tilalom továbbra is hatályos. 

    Az elmúlt napokban lehullott csapadék elérte az erdő avarszintjét is, átnedvesítette az éghető holt biomasszát, melynek hatására csökkent a tűzkockázat. Az előrejelzés alapján a következő napokban borult, hűvös idő várható, helyenként záporokkal.

    A csapadék és az alacsony hőmérséklet növeli a levegő relatív nedvességét és így közvetetten a holt biomassza nedvességét is. Ennek következtében a tűzveszély várhatóan még tovább fog csökkenni.

    A tűzkockázatot mérlegelve, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (BM OKF) egyetértésével, 2024. április 25-én 00:00 órától az alábbi vármegyékben VISSZAVONJA a tűzgyújtási tilalmat.

    • Csongrád – Csanád
    • Jász-Nagykun-Szolnok
    • Hajdú-Bihar

    Bács-Kiskun vármegyében a korábban elrendelt tilalom továbbra is hatályos

    Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu  vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

    Forrás: NÉBIH – erdotuz.hu

    Előző cikk

    Erdészeti szaporítóanyagok új rendelete

    Következő cikk

    3D Woodwind - furnéroszlop



    Stihl
    (x) hirdetés
    Kapcsolódó bejegyzések