FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Ziegler csoport Romániában bővült

A több mint 75 éve fafeldolgozással foglalkozó Ziegler Group, amely Romániában, Sebeșben (Szászsebes) szerzett gyárat, tagja lett a Román Erdészeti Szövetségnek (ASFOR). A bejelentést Ciprian Dumitru Muscă, a szövetség elnöke tette.

Európa egyik vezető fafeldolgozójaként a ZG TIMBER Sebeș nagy szakértelemmel, innovációval és a fenntartható gyakorlatok előmozdítása iránti elkötelezettséggel rendelkezik az erdészeti ágazatban.

“Várjuk a ZG TIMBER Sebeș csapatával való együttműködést, az együttműködés fejlesztését és a jövő alakítását a felelős és fenntartható fakitermelés és termelés irányába.

Az együttműködés fő célkitűzései a következők lesznek: a fa nyomon követhetőségi rendszerének fejlesztése, a fakitermelő vállalatokkal való együttműködés javítása, a fa felhasználásának előmozdítása, az erdészeti ágazat fejlesztése, de megoldások keresése a romániai erdészeti infrastruktúra fejlesztéséhez vezető intézkedések előmozdítására is” – mutatott rá Ciprian Dumitru Muscă.

A ZIEGLER GROUP családi vállalkozás, amely több mint 75 éves tapasztalattal rendelkezik a fafeldolgozás területén. Németországban és Svédországban tevékenykednek, és több mint 3200 alkalmazottat foglalkoztatnak a csoport 6 különböző egységében. 2023. augusztus 7-én a szászsebesi fűrészüzem tulajdonosai lettek.

“Ezzel az új romániai telephellyel megerősítjük és biztosítjuk nemzetközi piaci pozíciónkat a fafeldolgozás területén” – jelentették be az átvételkor.

szerk/ford: Tóth János, forrás: ForestMania.ro

Előző cikk

1t.org faültető mozgalom sikere

Következő cikk

Erdőtüzek tomboltak Chilében



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések