FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

PEFC fotópályázat győztesei

Az Erdők Nemzetközi Napjától a Környezetvédelmi Világnapig világszerte fotósokat és erdőbarátokat kértünk meg, hogy mutassák meg nekünk a legjobb erdei fotóikat. 7500 lenyűgöző képet kaptunk, amelyek varázslatos erdei tájakat, játszó állatokat és az erdőben élő és dolgozó embereket mutatnak be.

Örömmel jelentjük be, hogy a zsűri Beate Magedint választotta, aki a “Kis fák egy nagy erdőben” című fotójával lett az Év PEFC-fotósa 2022-ben!

“A férjem, a kutyáink és én szinte minden nap az erdőben vagyunk, és imádunk ott lenni, élvezni a természet békéjét és hangjait. Együtt tartjuk az orrunkat a szélbe, és magunkba szívjuk a természet erejét” – mesélte nekünk.

“És miközben a hátunkon és hason fekve látjuk a mohák, páfrányok, lószőrök és más talajtakaró növények kis világát, amelyek ugyanolyan fontosak az erdő életéhez és megőrzéséhez, mint a nagy fák” – folytatta.

“A legtöbb ember vagy a teljes tájat, vagy a makrovilágot fotózza. Én a kettő között csinálok valamit”.

A zsűri egyik tagjának Lukas Prins fotósnak is nagyon tetszik a kép. “Van méretarány, van részletesség, van vignettálás, ami bevonja az embert a képbe. Ez egy mesés kép, és méltó győztes.” – jegyezte meg.

A győztest egy Facebook Live ülésen hirdettük ki, amelyben a döntőben szereplő minden egyes fotót megvitattunk. Nézze meg itt

A győztes kiválasztása nem volt könnyű, hiszen mind a 12 legjobb fotónk gyönyörű és megtekintésre érdemes! Köszönjük annak a több ezer fotósnak, aki részt vett a versenyünkben, és nagy gratuláció a 2022-es Év PEFC Fotósa és a többi döntősnek!

szerk/ford: Tóth János, forrás: PEFC 12-06

Előző cikk

IKEA - hajón (is) szállít Párizsban

Következő cikk

Hatósági áras tűzifa átvétele



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések