FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Európai Falemezipari Szövetség új elnöke

Pablo Figueroa López, a FINSA cég kereskedelmi igazgatója lett az Európai Falemezipari Szövetség (EPF) új elnöke, Martin Brettenthaler utódja.

Az EPF március 21-én jelentette be a hírt, és tisztelettel adózott a korábbi elnök, a svájci Krono vezérigazgatója, Brettenthaler úr előtt, mondván, hogy “az átalakító vezetés és az iparág iránti elkötelezettség örökségét hagyta hátra”.

Az EPF Figueroa Lópezt a falemezipar elismert vezetőjeként jellemezte, aki a Finsánál az exporttal, a piacokkal és az értékesítéssel kapcsolatos vezető szerepet töltött be. A szervezet szerint Figueroa López szívesen építene az EPF eredményeire és vezetné a szövetséget egy erős jövő felé.

“Megtiszteltetés számomra, hogy átvehetem ezt az új szerepet, és alig várom, hogy továbbra is szorosan együttműködhessek az igazgatótanáccsal, és kapcsolatot teremthessek az érintett érdekelt felekkel a fenntartható növekedés, a modernitás és az innováció előmozdítása érdekében a faalapú lemezágazatban” – mondta.

Elődje, Brettenthaler úr központi szerepet játszott az EPF stratégiai fejlesztés és hatékony érdekérvényesítés irányába történő terelésében. Vezetése alatt az EPF kibővítette stratégiai prioritásait, előmozdította az igazgatótanácson belüli munkát, és mindenekelőtt aktívan együttműködött a politikai döntéshozókkal és az iparági érdekeltekkel, hogy a tagok közös érdekeit képviselje.

“Bátorít az az előrelépés, amelyet közösen értünk el a faalapú lemezek ágazatának mint olyan példamutató iparágnak a pozicionálásában, amely kulcsszerepet játszik az éghajlatváltozás elleni küzdelemben az európai építőiparban” – mondta Brettenthaler úr.

“Utódomnak, Pablo Figueroának bölcsességet és sok sikert kívánok e fontos európai szakmai szervezet vezetéséhez.”

szerk/ford: Tóth János, forrás: EPF

Előző cikk

Iskolában az Erdő - Somogyban

Következő cikk

Megújult a Mátravasút



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések