FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Iskolában az Erdő – Somogyban

Az „Iskolában az Erdő” programnak köszönhetően az ország általános iskoláiban tavasszal kinyílik az erdő kapuja. A Minősített Erdészeti Erdei Iskolák erdőpedagógusai 500 iskolában, 30 ezer gyermeknek mutatják meg az erdő csodálatos, összetett és nagyon érdekes világát!

A „Iskolában az Erdő” program keretében, a SEFAG Zrt. Kollégái is, mint a minősített Erdészeti Erdei Iskola szakemberei vesznek részt az iskolai oktatási programokon. A regisztrált általános iskolákban az előadásokon, az erdők és a fenntarthatóság témakörében tartanak foglalkozást, mindezt játékos formában és sok szemléltető eszközzel. A program célja, hogy a gyermekek minél jobban megismerjék az erdőt, mint a világ legbonyolultabb életközösségét, mely egy csodálatos fenntartható és összetett egység és mi emberek is a természet része vagyunk. A fenntarthatóság közös érdek és már kisiskolásként is tehetünk érte. Az interaktív eszközök, jól szemléltetik, hogy a mindennapok kapcsán az ivóvízzel hogyan takarékoskodhatunk, az erdő milyen kincseket rejt a számunkra és a társadalmunk, illetve az erdő életközössége között milyen párhuzam figyelhető meg.

A program az Európai Unió Emisszió-kereskedelmi rendszerének (ETS rendszer) kvóta felhasználásából valósul meg az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, az Agrárminisztérium közreműködésével és az Országos Erdészeti Egyesület koordinálásával.

Ma a Kaposvári NAGYBOLDOGASSZONY RÓMAI KATOLIKUS GIMNÁZIUM, ÁLTALÁNOS ISKOLA ÉS ALAPFOKÚ MŰVÉSZETI ISKOLA 1-2.osztályában tartottam erdőpedagógiai foglalkozást!

BÍZOM BENNE, HOGY AZ ISKOLÁSOKAT SZEMÉLYESEN IS KÖSZÖNTHETJÜK A SZIÁGYI ERDÉSZETI ERDEI ISKOLÁBAN!!

forrás: SEFAG Zrt.

Előző cikk

Környezetvédők az új erdészeti törvényről

Következő cikk

Európai Falemezipari Szövetség új elnöke



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések