FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari gyártóhelyeket ad el a Saint-Gobain

A Saint-Gobain kötelező érvényű megállapodást írt alá a kezelt fatermékeket (közműpóznák, kerítések és vasúti talpfák) gyártó márkáinak értékesítéséről: a PDM Írországban és a Calders & Grandidge az Egyesült Királyságban – az IIVARI Mononen Csoportnak (Finnország).

Az értékesített eszközök, amelyek két írországi és egy brit üzleti egységből állnak, 2023-ban 50 millió eurós bevételt termeltek és 80 embert foglalkoztatnak.

A PDM értékesítése a mai napon fejeződött be, a Calders & Grandidge eladása pedig várhatóan 2024 végére fejeződik be, a versenyhatósági engedélytől függően. Ezek az elidegenítések a Saint-Gobain folyamatos üzleti profil-optimalizálási stratégiájának részét képezik, összhangban a “Grow & Impact” tervvel.

A Saint-Gobainről

A Saint-Gobain a könnyű és fenntartható építőipar világszintű vezető vállalata, amely anyagokat és szolgáltatásokat tervez, gyárt és forgalmaz az építőipari és ipari piacok számára. A közép- és magánépületek felújítására, a könnyűszerkezetes építésre, valamint az építőipar és az ipar szén-dioxid-mentesítésére szolgáló integrált megoldásait folyamatos innovációs folyamat során fejlesztik ki, és biztosítják a fenntarthatóságot és a teljesítményt.

A Csoport elkötelezettségét a “MAKING THE WORLD A BETTER HOME” (A VILÁGOT JÓBB OTTHONÁ TESZÜNTETNI) cél vezérli.

-> 47,9 milliárd eurós árbevétel 2023-ban.
-> 160 000 alkalmazott, telephelyek 76 országban
->Elkötelezett a szén-dioxid-semlegesség 2050-ig történő elérése mellett.

szerk/ford: Tóth János, forrás: SaintGobain 03-01

Előző cikk

Indul a Gemenci Állami Erdei Vasút

Következő cikk

Kárpótlás védett erdőterületekért



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések