FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Saint-Gobain eladja dániai faüzemeit

A Saint-Gobain kötelező érvényű megállapodást írt alá a dániai fafeldolgozó és -forgalmazó üzletágának, a Protræ-nek az eladásáról, mivel az nem tudott megfelelő pozícionálást elérni a legfőbb vevő-partnerénél, a jem & fix barkácsáruház-láncnál (kb. 125 barkácsbolt).

A Protræ mintegy 100 embert foglalkoztat két létesítményben, Røddingben és Holstedben, és 2021-ben mintegy 120 millió eurós árbevételt ért el.
Ez a tranzakció a Saint-Gobain folyamatos üzleti profil-optimalizálási stratégiájának része, összhangban a “Grow & Impact” terv célkitűzéseivel. A tranzakció az illetékes versenyhatóságok jóváhagyásától függ, és várhatóan 2022 harmadik negyedévének végéig lezárul.

A SAINT-GOBAINRŐL
A Saint-Gobain a fenntartható építőiparban világszerte vezető szerepet betöltő vállalat, amely tervezi, gyártja és forgalmaz építő-anyagokat és szolgáltatásokat az építőipari és ipari piacok számára. Integrált megoldásai a közép- és magánépületek felújításához, a könnyűszerkezetes építkezéshez és a szén-dioxid-mentesítéshez az építőipar és az ipar szén-dioxid-kibocsátásának csökkentését célzó folyamatos innováció révén fejlesztik ki, és biztosítják a fenntarthatóságot és teljesítményt.
A csoport elkötelezettségét és céljait kifejező szlogenjük: “A VILÁGOT JOBB OTTHONNÁ TENNI”.
– 44,2 milliárd eurós árbevétel 2021-ben.
– 166 000 alkalmazott, telephelyek 75 országban
– elkötelezettség a szén-dioxid-semlegesség 2050-re történő elérése iránt

szerk: Tóth János, forrás: SaintGobain

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Sikeresen indult erdészeti gépbemutató sorozat

Következő cikk

Ikea kínálatbővülést jelentett be



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések