FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Szigetelő farostlemez – új beruházások

A Saint-Gobain csoporthoz tartozó francia Isonat, a faalapú szigetelőanyagok szakértője, jelentős beruházási programot indított bioalapú szigetelőanyagai gyártásának fejlesztése érdekében.

Két beruházási szakasz követi egymást, összesen 5 millió euró értékben. 1,5 millió euró 2021-ben és 3,5 millió euró 2023-ig. Ezek a beruházások lehetővé teszik az Isonat számára, hogy megduplázza a Mably gyár termelési kapacitását évi 19 000 tonnára (2021-ben + 6 000 tonna), majd 2023-ra 42 000 tonnára (+ 17 000 tonna). Ez a termelés hosszú távon évente több mint 16 000 ház szigetelését teszi lehetővé.

Ez a stratégiai megközelítéssel készül a cégcsoport az állami és magán megrendelések – a korábban indult, energetikai felújításokat ösztönző tervet követő – felgyorsulására. Az Isonat segíti a kivitelező cégeket abban, hogy fejlesszék képességeiket a termékeik telepítésében.

Segít továbbá a bérbeadóknak és a magánszemélyeknek, hogy jobban megértsék a faanyagszigetelés ökológiai és gazdasági előnyeit.

szerk/ford: Tóth János, forrás: BatiJournal 12-06

Előző cikk

Januárban indul a Településfásítási Program harmadik üteme

Következő cikk

FIBOIS - a fagazdasági szakképzésekért



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések