FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Fákat ültetett a kínai államelnök

Hszi Csin-ping kínai államelnök szerdán önkéntes faültetésen vett részt Pekingben. Azt mondta, hogy a faültetés célja, hogy mindenkit további lépések megtételére ösztönözzön, hogy, aki teheti csatlakozzon a faültetéshez, az erdősítésre irányuló erőfeszítésekhez, és tegyék még zöldebbé a gyönyörű Kína építését.

Amikor a helyszínen beszélgetett tisztviselőkkel és a helybeliekkel, Hszi elmondta, hogy amióta megkezdte munkáját a KKP Központi Bizottságában, 17 egymást követő évben részt vett önkéntes faültetésen a fővárosban.

Emlékeztetett rá, hogy idén 45 éve, hogy meghatározták a Kínai Nemzeti Faültetés Napját. A kínaiak elkötelezettek a faültetés mellett, és figyelemre méltó eredményeket is értek el benne – mondta. Az erdészeti erőforrások szűkössége ugyanakkor továbbra is kiemelkedő probléma az országban, tette hozzá, jelezve a következő generációk erőfeszítéseinek fontosságát a probléma megoldására.

forrás: CRI – ChinaRadioInternational

Előző cikk

Ötvenéves fa 50 év alatt lesz ötvenéves

Következő cikk

Bereczky Csaba - fafaragó népművész



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések