FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Nagy Zöld Fal

A Világgazdasági Fórum 1t.org kezdeményezésének megbízásából készült jelentés a Száhel-övezet Nagy Zöld Falában – a világ egyik legambiciózusabb földfelszín helyreállítási projektjében – a fás növények értékláncaiban rejlő kiaknázatlan lehetőségeket vizsgálja.

A jelentés felszólítja az érdekelt feleket, hogy indítsanak cselekvési programokat a régióban a kereskedelmi szempontból életképes táj helyreállításának ösztönzésére és a rendszerszintű értéklánc-fejlesztés támogatására. Ez a megközelítés környezeti, társadalmi és gazdasági előnyökkel jár a Nagy Zöld Fal számára.

Az angol nyelvű jelentés ide, vagy a képre kattintva letölthető.

1t.org = 1 billió fa megőrzése, helyreállítása és termesztése 2030-ig
[1t = 1 trillion (angolul) = 1012 = 1 000 000 000 000 = 1 billió (magyarul)]

A magánszektor mozgósításával, a kulcsfontosságú régiókban a több érdekelt fél közötti partnerségek elősegítésével, valamint az innováció és az öko vállalkozói tevékenység támogatásával a helyszínen ösztönözzük a változást.

Az 1t.org a Világgazdasági Fórum természetalapú megoldási lehetőségek felgyorsítására, ösztönzésére irányuló erőfeszítéseinek része, és azért jött létre, hogy támogassa az ENSZ ökoszisztémák helyreállításáról szóló 2021-2030-as évtizedét.

szerk/ford: Tóth János, forrás: WorldEconomicForum

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Ukrán erdőket támogató projekt

Következő cikk

moebel.de már Svájcban is



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések