FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

37 millió hektár erdősítése öt év alatt Kínában


Április 22-én van a Föld napja. Az ENSZ Élelmezési és Mezőgazdasági Szervezetének legfrissebb globális erdészeti erőforrás-felmérési eredményei azt mutatják, hogy 2010 és 2020 között a világ erdőterülete évi 4,7 millió hektár nettó veszteséget veszít. Ugyanebben az időszakban Ázsia nettó növekedése 1,18 millió hektár, és az ázsiai erdőterület növekedése főként Kínából származik.

 

Kínában az elmúlt öt évben összesen 37 millió hektár erdősítés és 950 ezer hektár erdőgazdálkodás fejeződött be. A természetes gyepek átfogó növénytakarása elérte az 56,1%-ot, a gyepek ökológiai viszonyai fokozatosan javultak, és az éghajlatváltozással való megbirkózás képessége tovább nőtt.

 

Az ország erdőterülete elérte a 221 millió hektárt, ebből 80 millió hektár telepített erdő, amely a világban az első helyen áll.

 

(FATÁJ kiegészítés: Az Európai Erdők állapota 2020 jelentés szerint Európában, Oroszország nélkül, a fatömeg a felével nőtt 1990 óta, annak ellenére, hogy az erdőterület ugyanebben az időszakban csak kilenc százalékkal nőtt. Az teljes erdőterület 227 millió hektár, ami Európa területének 35 százaléka. )

Forrás: CRIonline

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Faültetés leendő óvodapedagógusoknak

Következő cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 71., 2021/17. adás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Durva közúti baleset

Egy erdészeti traktor karambolozott egy személyautóval Vas vármegyében, április 4-én. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a szentgotthárdi karambolt követően…
Tovább

Gyászhír – Varga János [93]

Megrendüléssel tudatjuk, hogy Varga János vasdiplomás erdőmérnök, a Közép-Somogyi Állami Erdőgazdaság egykori munkatársa elhunyt. Varga János aranyokleveles erdőmérnök…