FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan tendenciát jelez, amely harmonikusan ötvözi a hagyományos kézművességet a csúcstechnológiával. Ez a változás nem maradt észrevétlen a bútorgyártók számára sem, akik alkalmazkodnak a növekvő kereslethez. Annak érdekében, hogy senki ne maradjon le, a HOMAG egy sor innovatív technológiát mutat be, amelyek célja a keresett bútordarabok létrehozásának racionalizálása.

Élzáró anyag pigmentált élprofillal

Akár a konyhában, akár a lakótérben – a kerámiából, kőből és betonból készült texturált felületek iránti kereslet töretlen. A mindennapi használat során az anyagoknak nemcsak vizuálisan tetszetősnek, hanem funkcionálisnak is kell lenniük.

Az élanyagok kerekítési sugarának pigmentálása eltünteti a munkadarab kereteffektusát és fugamentes megjelenést biztosít. A lap és az élzáróanyag közötti átmenet gyakorlatilag láthatatlanná válik.

Az így megmunkált élanyag új mércét állít fel, különösen a lézeres vagy airTec technológiával élzárt alkatrészek esetében. Ehhez a trendhez illeszkedő gyártás például az EDGETEQ S-500 élzáró gépel valósítható meg.

Frontok barázdált megjelenéssel

A barázdált megjelenésű felületek egyedülálló retro varázst kölcsönöznek az alacsony és magas szekrényeknek, valamint a gardróboknak és a tolóajtóknak. Ugyanakkor elegáns és kifinomult megjelenést adnak a nagy konyháknak. Számos tervezési lehetőséget nyitnak meg, amikor ajtószárnyként vagy felnyíló ajtóként, illetve fiókelőlapként követni tudja a furnér természetes szálirányát vízszintesen vagy függőlegesen. Kisebb felületeken pedig alkalmas jelentős kontraszt megjelenítésére.

Front barázdált megjelenéssel.

Fa él – amely a CNC-n “nőtt

Legyen szó étkezőről, fürdőszobáról vagy nappaliról: a vásárlók egyre gyakrabban keresnek olyan bútorokat, amelyek az eredeti fa varázsát adják.

A HOMAG erre két megoldást kínál:

– a tömörfából készült élek CNC-marással megmunkálása,

– a munkadarabok élének powerEdge Pro Duo egységgel élzárása, például a CENTATEQ E-510 CNC megmunkáló központon. Ezzel a megoldással ez a dizájn egyszerűen és tetszőleges számban reprodukálható a laplemez alapanyagra felhordott élzáró anyaggal.

Szélezetlen, élő él, mely a CNC-n “nőtt”, született.

Forrás: globalwood.org és
homag.com

FATÁJ: A hazai bútoripar bizonyára minden érintettje tudja, hogy a HOMAG céget Magyarországon a LIGNOMAT képviseli, tehát itthon a további részletekért náluk lesz érdemes érdeklődni.

Kiegészítés: Ugyanakkor lehet jelentkezni a LIGNOMAT-nál a HOMAG élzárás technológiai napokra, amely 05. 14-15. között lesz, Schopflochban (FATÁJ 2024.04.12.)

Előző cikk

Erdőmánia // PODCAST 3. rész

Következő cikk

Európai Pellet Konferencia volt Welsben



Stihl
(x) hirdetés