FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

woodWOP 8.1

A Homag jól bevált woodWOP szoftverének új, 8.1 verziója mérföldkőnek számít a CNC programozásban. A woodWOP 8.1 számos funkcióval gazdagodott és a már meglévő funkciók is frissítésre, továbbfejlesztésre kerültek.

Az innovatív szoftver középpontja a nagy grafikus terület, amelyben a munkadarab háromdimenziósan jelenik meg. A marás, fúrás vagy fűrészvágások gyorsan és egyszerűen programozhatók a megmunkálási paraméterek megadásával, és valósághűen jelennek meg a grafikán. Ez garantálja a legmagasabb szintű programozási biztonságot és folyamatos ellenőrzést a programkészítés során.

Alkalmazott szerszámok listája: mindig legyen szem előtt!

A szoftver számos hasznos funkciót kínál a munkafolyamat optimalizálásához. Az egyik legfontosabb a szerszámok listája, ami a programban használt összes szerszámot kigyűjti. A felhasználónak lehetősége van az összes makróra vagy csak az aktív makrókra szűrni, így könnyen dönthet a szerszámcseréről is. Ha úgy találja, hogy egy adott szerszám nem felel meg, egyszerűen kicserélheti egy másikra.

Mindig kapjon átfogó áttekintést a programban használt szerszámokról

Zsebmakró kiterjesztés: új lehetőségek

További fejlesztés a programban, hogy a zárt zsebmarások programozását az alapoktól átdolgozták. A felhasználó most meghatározhatja a megközelítési irányt, a referenciapontot és az alakzatot. Referenciapontként a zseb közepe, egy sarokpont vagy a zseb egyik oldalának közepe választható. A megmunkálás alakját téglalapként vagy körként is megadhatja. Ennek köszönhetően a programozás rugalmassága lényegesen nagyobb. A marás iránya állítható az óramutató járásával megegyező vagy azzal ellentétes irányba, valamint szinkron vagy ellentétes forgásirányban.

Egyszerűbb programozás az átdolgozott zsebmakróknak köszönhetően

3D felület a „simítás” makróhoz: a jobb marási minőség érdekében

A „simítás” CAM makróban eddig a szerszám homlokfelületét használták simításra. Az új verzióban a szerszámnak a palástfelülete is használható erre a célra.


Nesting plugin: kézi beágyazás

A Nesting-Plugin lehetővé teszi, hogy a woodWOP felületén manuálisan woodWOP programokat ágyazzunk be és pozícionáljuk azokat a nyers táblán. Az új „egyedi alkatrész” makróval az egyes alkatrészek érintéssel vagy egérrel mozgathatók. A Nesting-Plugin ezután automatikusan létrehozza a marási pályát a munkadarabok kivágásához.

Az egyes részek manuális egymásba ágyazása mostantól közvetlenül a woodWOP felületén lehetséges

Formatizáló makrók bővítése: a szerszámpályák optimális kiszámításához

A formatizáló makrók kibővítésével javítható a marás hatékonysága. A marás iránya az óramutató járásával megegyező vagy azzal ellentétes irányban választható. Létrehozhatunk tartócsapokat is minden alkatrészhez, amely főleg kis alkatrészek esetében előnyös.

A formatizálómakrók kiterjesztése optimalizálja a szerszámpályákat

Nesting biztonsági távolság: kontúrok egyesítése

Annak érdekében, hogy a nesting során figyelembe lehessen venni a szerszámmozgásokat, a woodWOP-ban az egyedi alkatrészek köré egy kontúr programozható, mint „nesting biztonsági távolság”. Az újdonság az, hogy már nemcsak egyetlen kontúr használható, hanem több kontúr is meghatározható, majd ezeket a woodWOP egyetlen kontúrba egyesíti.

Függőleges marások összekapcsolása: azonos megmunkálások összefogása

A woodWOP-ban a marási műveletnek mindig van egy érkezési és egy indulási mozgása. Az új „függőleges marások összekapcsolása” funkcióval azonos megmunkálási műveletek kombinálhatók. Ehhez az előző marási művelet végpontjának és a következő marás kezdőpontjának egyeznie kell, és minden egyéb paraméternek azonosnak kell lennie.

A függőleges marási műveletek automatikusan csatlakoztathatók

Az inaktív összetevők és makrók figyelmen kívül hagyása: a nagyobb teljesítmény érdekében

Az „inaktív makrók figyelmen kívül hagyása” funkció növeli a sok inaktív makrót és összetevőt tartalmazó programok teljesítményét. Ez a funkció mostanra jelentősen kibővült, így egy második szint is választható: „inaktív komponensek és makrók”. Ezen a szinten adhatja meg a kezelő, hogy az inaktív programkomponenseket hogyan kell kezelni.

További paraméterek a makrónevekhez: takarítson meg időt, programozzon biztonságosan!

Új, praktikus funkció: további fontos paraméterek megjelenítése a makrófában. Egyedileg megadhatja, hogy a makró neve mellett mely paraméterek jelenjenek meg.

Kényelmes változótábla, a „Toolnumber” az új kulcsszó: csökkenti a programozási hibák kockázatát

Új a programban a változókhoz tartozó „Toolnumber” kulcsszó. Ha ez a kulcsszó be van állítva, a változó értéke a szerszámválasztó listán keresztül adható meg. Ez a funkció használható a változótáblázatban listanézetben és űrlapnézetben is.

Elválasztó a változótáblázathoz: a jobb áttekinthetőség érdekében

A változólista áttekinthetőbbé tétele érdekében mostantól elérhetők az elválasztók. Lehetőség van arra is, hogy fejlécként szöveges elválasztókat használjunk. A komponensekben és a sablonokban lévő változók listája most már egyértelműen formázható elválasztók segítségével.

Változónevek keresése és cseréje: olvashatóbb és érthetőbb programokért

A változónevek kereshetők és helyettesíthetők az új woodWOP verzióban. Például lecserélheti az „L” változót a „Length”-re.

Funkciófelismerés: vágómakró észlelése és automatikus létrehozása

A WoodWOP vágómakrókat a kartonvágó gépeken használják. Az újdonság az, hogy a funkciófelismerés segítségével automatikusan felismerhetők a vágási makrók DXF-rajzokból. A vágási vonalakat folytonos vagy szaggatott vonalként rajzolhatja meg CAD-ban, majd importálhatja a DXF-et a woodWOP-ba. Amikor elindul a jellemző felismerés, a vágási makrók automatikusan generálódnak.

(x) – Lignomat Kft.

Előző cikk

Faburkolatok tűzállósága

Következő cikk

SOE+TAEG közösen a FeHoVán



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések