FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Bútorgyártók figyelmébe

A korpuszbútorgyártó technológiák taglalása során a főszerep legtöbbször a megmunkálásé, úgymint lapszabászat, élzárás, furatolás. Pedig nem feledkezhetünk meg olyan műveletekről, mint az összeszerelés és a csomagolás, hiszen a ráfordított idő szempontjából itt is fontos a hatékonyság és a gyorsaság.

A Homag a korpuszpréselés és a csomagolás területen is olyan korszerű, kompatibilis megoldásokat kínál, amelyek könnyen beilleszthetők akár az automatizált technológiai sorokba is.

A préselés felgyorsítása: CABTEQ S-250

A CABTEQ S-250 ideális támogatást biztosít a korpuszbútorok préselésénél. Az átgondolt gépkialakítás különösen helytakarékossá teszi, így minden műhelybe könnyedén beilleszthető. A préslamellák egységként működnek és mivel egyszerre érik el a testet, a nyomás különösen egyenletesen oszlik el, illetve a szerkezetben lévő toleranciát is korrigálja. Az eredmény fugamentes illeszkedés és derékszögű korpuszok.

A művelet egyszerű, magától értetődő, nem igényel előzetes ismereteket. A kezelőnek mindössze annyit kell tennie, hogy behelyezi a korpuszt a présbe, és megnyomja a kezelőszerveket a mozgatáshoz. A két sebességfokozat különösen hatékony: egy közelítési sebesség (gyorsmenet) és egy nyomósebesség a préseléskor. A gombok megnyomásával lamellák a kiindulási helyzetükből gyorsmenetben a test előtti nyomóhelyzetbe mozognak. Ezután megtörténik az átkapcsolás a préselési sebességre. A préselési nyomás fokozatmentesen állítható 12-18 kN között. A berendezés alkalmazása – főleg az előtétasztallal kiegészítve – könnyebbség a dolgozóknak, ugyanakkor a legmagasabb minőséget biztosítja.

Folyamatos prés, szegező egységgel: CABTEQ T-250

A CABTEQ T-250 korpuszprés egy automatizált változat, amelynek segítségével folyamatos üzemben préselhetünk. A technológia kiegészítéseként a gép a hátfal rögzítésére szolgáló szegezőegységgel is felszerelhető. A mozgatásra a legmodernebb 4-tengelyes szervomotor-technológiát alkalmazzák. Az akár 10 000 tűzőkapcsot tartalmazó tár időhatékony munkafolyamatot biztosít a korpuszok mozgatása közben történő újratöltés révén. A függőleges nyomógerenda vákuumszívó egysége garantálja, hogy a hosszú oldalak is egyenesek maradjanak, ezáltal tökéletes préselési eredmény érhető el.

Minden doboz méretre szabott: PAQTEQ C-250 dobozgyártó gép

A PAQTEQ C-250 kartonvágó gép egyedi, személyre szabott kartoncsomagolást tesz lehetővé a termékhez – just in time rendszerben – az optimális termékvédelem érdekében. A PAQTEQ C-250 segítségével a csomagolási folyamat minimális helyigény mellett optimalizálható. Mindössze 1500 mm-es szélességével bármely műhelybe illeszkedik. A kartonvágó gép a hullámkartont folyamatos üzemben teljesen automatikusan, pontosan illeszkedő, különböző kivitelű kinyitható illetve összehajtható dobozokká dolgozza fel. A gép a vágást, perforálást és hajtási él kialakítását 1 darabos szériában is ugyanolyan hatékonyan és megbízhatóan végzi, mint a sorozatgyártás esetében. A PAQTEQ C-250 az úgynevezett egypontos elven működik, és szükség szerint rövid időn belül teljesen automatikusan átállítható. Ezen túlmenően a hullámkarton haladási irányában és arra merőlegesen is képes a hajtási élek kialakítására.

A gépet 8 hosszirányú és 1 keresztirányú szerszámmal szerelték fel. Az adatok bevitele különféle beviteli opciókkal történhet, a kézitől az automatikus 3D szkennelésig. A powerTouch kezelési koncepció és a PAQTEQ intelliCut vezérlés együtt rendkívül egyszerűvé teszik a gép kezelését. Ezenkívül a gép automatikusan csatlakozik a PAQTEQ Shophoz, egy modern szervizeszközhöz, amely kizárólag a felhasználók számára elérhető. Itt a csomagolástervezés vagy az egyedi szolgáltatási megoldások néhány kattintással elérhetők. Minden dobozterv egyszerűen letölthető és közvetlenül a PAQTEQ C-250 vezérlőjére átvihető. Ezenkívül a vágási programok alapvető teljesítményinformációkkal vannak ellátva, és 2D-ben és 3D-ben is megjeleníthetők a shopban vagy közvetlenül a gépen. Ez a gép kezelését is jelentősen megkönnyíti.

Nagyobb volumenekre: PAQTEQ S-250

Kifejezetten a nagyipari szektor lapra szerelt bútoraihoz fejlesztették ki a PAQTEQ S-250 csomagológépet, amely akár 12 csomag/perc kapacitásra is képes. Az „alsó fedeles koncepció” a nagyipari felhasználók számára előny, ahol az anyagvégek védelmét minimális karton felhasználással kell megoldani. A nagy kapacitás elérése érdekében a hullámpapírt két rakatból adagolják.

(x) LIGNOMAT Kft.

Előző cikk

Útblokádokkal tüntetnek a gazdák Európa-szerte

Következő cikk

KSH – átlagkereset Magyarországon



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések