FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Mediterrán kert az arborétumban

Jeli Arborétum: az őszi telepítésük óta többek között eukaliptuszok, pálmák, fügefélék, gránátalma, khaki szilva, olajfák és nyári orgonák, selyemmirtuszok is díszítik már a magnólia gyűjtemény északi környékét.

A Szombathelyi Erdészeti Zrt. idén ősszel újabb nagyszabású telepítést hajtott végre: 440 növényt (135 különböző fajtát!) ültetett el a Jeli Arborétumban.  

Legújabb fejlesztéseiknek a klímaváltozás áll a középpontjában: egy mediterrán kertet alakítottak ki. Többek között eukaliptuszok, pálmák, fügefélék, gránátalma, khaki szilva, olajfák és nyári orgonák, selyemmirtuszok díszítik a következő szezonban már a magnólia gyűjtemény északi környékét. 

Ezek a növények a megváltozott klímának köszönhetően jól fogják magukat érezni és támpontot adhatnak a látogatóknak, hogy milyen növényeket érdemes a felmelegedő éghajlatunkon ültetni, írja Facebook-bejegyzésében a Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Itt kapott helyet 7 örökzöld tölgy is, mely a kertalapító, gróf Ambrózy-Migazzi István egyik kedvenc növénye volt.

Legújabb fejlesztéseiket két napja még hó fedte, a Jeli Arborétum áprilisban nyit majd. 

forrás, fotó: Facebook/Szombathelyi Erdészeti Zrt.

Előző cikk

Team Europe Initiative - Európa Együtt az EUDR érdekében

Következő cikk

Román tűzifa piac



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések