FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Föld Napja Erdőfürdő Fesztivál volt

Lezajlott Magyarországon az idei Föld Napja Országos Erdőfürdő Fesztivál 2024. április 20-28-ig, amelynek keretében 9 nap alatt, 15 erdőfürdő-vezető és erdőterápiás szakember közreműködésével, összesen 26 erdőfürdőzéshez kapcsolódó programon vehettek részt az érdeklődők, 12 helyszínen és az online térben is.

Ezzel a Természetútja Erdőfürdő Közösség tagjai hazánk eddigi legnagyobb szabású, “hibrid” erdőfürdőzés programját rendezték meg. A helyszínek között a főváros mellett Bejcgyertyános, Bélapátfalva, Gödöllő, Gyula, Herend, Magyarföld, Nyíregyháza, Piliscsaba, Szentes, Szeged, Gödöllő, a határon túlról pedig Bős szerepeltek.

A Föld napjához kapcsolódó fesztivál célja az egészséggondozáson és ismeretterjesztésen, valamint a módszer élményszerű megismertetésén túl az ökotudatos attitűdök és viselkedés támogatása, az érzékenyítés is volt.

A Fesztiválon a már végzett erdőfürdő-vezetőkön túl kettő, az idei erdőfürdő-vezető képzésben résztvevő hallgató, Juhász Ágnes és Cserményiné Váradi Melinda is debütálhattak, akik eddig még – erdőfürdő szempontból – érintetlen régiókba juttathatták el a természetkapcsolatnak ezt a módszertanát.

forrás: pexels

A fesztivál szervezését Györffy Éva erdőterápiás szakember, a szakma rangidős, legismertebb képviselője kezdeményezte, aki Sztankó Katával egyetemben az első, hivatalosan is képzett erdőfürdő-vezetés oktatók is hazánkban.

Az idei erdőfürdő-vezető képzéssel – amelynek ezúttal az Ős-Dráva Látogatóközpont adott otthont –  immár több mint félszáz (mindösszesen 52) képzett erdőfürdő-vezető van Magyarországon, akik közül 42 már az általuk szervezett és biztosított, magyar nyelvű képzésben tanult.

A képzett erdőfürdő-vezetők és a fesztivál résztvevői között ma már botanikusok, erdészek, vadászok, és környezetvédelmi szervezetek is képviseltetik magukat, valamennyien készen arra, hogy a wellness célú ökoturizmust az erdőgazdaságokkal együttműködve támogassák, fellendíthessék.

forrás: Erdőfürdőképzés

Előző cikk

Újszülöttek erdeje - Fenyőfő

Következő cikk

Erdőmánia // PODCAST 6. rész



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések