FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Erdőfürdő-vezető képzés újra

Gazdasági és “zöld” hatása is lehet az egyre népszerűbb egészségmegőrző technikának. A “zöld egészség” jegyében másodszor képez hazánkban erdőfürdő-vezetőket Európa egyik vezető erdőterápiás intézete.

A tavalyi képzés sikerén felbuzdulva, 2023 tavaszán Európa egyik vezető erdőfürdővel és erdőterápiával foglalkozó intézete ismét magyar nyelvű képzést indít hazánkban. A több gazdasági szektort és tudományterületet érintő módszer terjedése kiemelt jelentőségű lehet a jelenlegi gazdasági, társadalmi és ökológiai környezetben.

Új fogalomnak számít még hazánkban az elmúlt években az egyre népszerűbbe váló erdőfürdőzés. A természetben való elmerülést segítő élményprogram nem csupán a közérzetre hat jól, hanem egyszerre hagyományos, mégis forradalmian új, tudományosan is megalapozott módja lehet a stressz eredetű fizikai és mentális problémák és más civilizációs megbetegedések megelőzésének és kiegészítő kezelésének.

Györffy Éva

“Szívügyem az erdőfürdő meghonosítása Magyarországon, ezzel támogatva az életminőség javulását egyéni, társadalmi és ökológiai szinten.” – nyilatkozta Györffy Éva, a Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy képzésének egyik magyarországi szervezője, aki munkatársával, Sztankó Katalinnal egyetemben a módszer első képviselői közül kerültek ki, és az intézet trénerei mellett ők maguk is az első hazai oktató a módszernek.

A nemzetközi gyakorlatban is egyre ismertebbé és elismertebbé váló természet alapú egészségmegőrző technika gazdasági és környezetvédelmi jelentősége a wellness- és ökoturizmus, valamint a természetvédelem iránti elköteleződés szempontjából is kiemelkedő lehet.

forrás: MTI OTS

Kapcsolódó:
Magyar Erdőfürdő és Erdőterápia Társaság weboldala

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Veszprémi bútorgyár fejlesztései

Következő cikk

Stresszes vagy? Erdőfürdőzz!Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések