FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A faépítészet mindenhol keresett

Balról jobbra: Dr. Denny Ohnesorge, HDH, Martin Langen, B+L Marktdaten, Christiane Conrads, PricewaterhouseCoopers (PwC) és Sören Bartol, lakás-, városfejlesztési és építésügyi parlamenti államtitkár.

Németország: Az építőipari válság ellenére a faipar optimistán tekint a jövőbe. Ez világosan kiderült a Berlinben megrendezett 5. Német Faépítészeti Kongresszuson (DHK – Deutschen Holzbau Kongresse). A többszintes építkezések számos példája meghazudtolja a még mindig fennálló szabályozási akadályokat. A Német Faipari Szövetség (HDH), a kongresszus egyik főtámogatója, felhívta a figyelmet ezekre az akadályokra.

A DHK idei, ötödik kiadása a “Fával építés a városi területeken” mottó alatt került megrendezésre. A kongresszus előadói ezt hangsúlyozták: A fával való építkezés a tervezési lehetőségei miatt a legjobb feltételeket kínálja a fenntartható városfejlesztéshez, amely több életteret teremt a korlátozott földterületen, és egyúttal nagymértékben hozzájárul az éghajlatvédelemhez.

A DHK-n Dr. Denny Ohnesorge, a HDH ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a növekedésnek különösen a sorozatos építkezések és felújítások adnak lendületet. “A 21. században a soros építés azt jelenti, hogy a fogyasztók és a vállalatok magas minőségi, kényelmi és környezetvédelmi igényeinek megfelelünk – mind műszakilag, mind vizuálisan, az épület tervezése és kivitelezése során” – hangsúlyozta Ohnesorge.

szerk/ford: Tóth János, forrás: HDH 06-13

Előző cikk

Félmilliárd euró erdőátalakításra

Következő cikk

Erdőmánia // PODCAST 8. rész




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version