FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Modern ökovilla Orfűn

A Plain építészeti- és dizájnmagazin lenyűgöző képeket osztott meg egy modern ökovilláról, amely Orfűn található, és “a vidéki élet lényegét ragadja meg”. Az épületet Kovács Zsombor építész tervezte, eredetileg kétgyermekes családok számára.

A vidéki ökovilla egy domboldalon helyezkedik el, lenyűgöző panorámát nyújtva a környékre. A földszinten konyha, étkező, két hálószoba és fürdőszoba található, a tetőtérben pedig egy dolgozószoba galériával. A ház hátuljából egy kültéri terasz nyúlik ki, amelyet a domb lejtőjéről faszerkezet emel meg.

Az ökoház rusztikus, mégis modern megjelenését a masszív téglafalak és a fenyőfa szegélyezés adja. A Plain kiemeli, hogy az anyagválasztás “a hagyományos falusi környezetbe szervesen illeszkedő nyers természetes anyagú külső megjelenést” kölcsönöz az otthonnak.

A “naposdomb17” projekt célja egy olyan öko-ház megalkotása volt, amely minimális környezeti lábnyommal rendelkezik. Az épület közel nulla energiaigényű, aktív szolár rendszerszemléletű, fűtéséről levegő-levegő hőszivattyú gondoskodik, melyhez bővítési lehetőséggel kialakított, szaldós elszámolású napelemes rendszer kapcsolódik.

A ház belseje tágas és világos, a panorámás olvasósarok pedig ideális hely a pihenésre és a kikapcsolódásra. A két földszinti hálószoba mellett a tetőtérben egy galéria is található, amely tanuló- vagy hálószobaként is használható.

A házhoz egy 32 négyzetméteres panorámaterasz is tartozik, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a tájra. A terasz alatt gépkocsi beálló található.

Az orfűi ökovilla tökéletes választás azoknak, akik modern és kényelmes otthonra vágynak vidéki környezetben, csodálatos panorámával és minimális környezeti lábnyommal.

A ház virtuálisan is bejárható:
https://my.matterport.com/show/?m=HLGPgnC45h5

A ház weboldala:
https://www.naposdomb17.com

forrás: Otthonok és Kertek

Előző cikk

Gyertyán faanyagának vizsgálata

Következő cikk

EUDR - CEPF aggályok




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version