FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari ágazati egyeztető fórum

A Soproni Egyetem Faipari Mérnöki és Kreatívipari Kara, mint az hazai faipar unikális felsőoktatási és kutatási központja május 21-én faipari ágazati egyeztető fórumot rendez az Soproni Egyetem, Ligneum Rendezvényházában.

A rendezvény célja, hogy a faipari ágazat szereplőinek (kormányzati, szakmai, oktatói, kutatói szervezetek) számára véleménynyilvánítási lehetőséget biztosítson, és hagyományteremtő módon a faipari ágazat számára szakmai egyeztető hírcsatornát alapítson. Első alkalommal teremtenek fórumot valamennyi szakképzési centrum, valamint a faipari szakközépiskolák, faipari szakmai szervezetek és duális képzési partnerek számára, ahol a meghívott előadók a legszélesebb körben megoszthatják aktuális információikat.

A nívós szakmai eseményen fókuszba kerülnek az építési szabályozás és a fenntartható faépítészet aktualitásai továbbá az ehhez kapcsolódó új kihívások. Szó lesz a fórumon a faipar fejlődését szolgáló versenyképességi programokról és támogatási lehetőségekről is. Fontos kérdések kerülnek napirendre a szakképzés területén is, kezdve az akkreditált szakmai továbbképzésektől, az új, innovatív továbbképzési programok bemutatásáig. A változatos témák mentén szóba kerülnek a faipari oktatás vertikális összehangolásának lehetőségei is.

A konferencia kísérő rendezvényeként bemutatkozik a Magyar Famíves Céh Egyesület és régi faiparos szerszámokból tart bemutatót a Ligneum előterében.

A rendezvény időpontja: 2024. május 21., 10:00-17:00 óra

Helyszín: Soproni Egyetem, Ligneum Rendezvényház, 9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky u. 4.

A rendezvényen az egyetemi és ágazati szakemberek kívül részt vesz és előadást tart:

– Zambó Péter, erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Agrárminisztérium

– Határ Renáta, építésgazdaságért felelős helyettes államtitkár, Építési és Közlekedési Minisztérium

– Dr. Széles Attila, faipari osztályvezető, Agrárminisztérium, Erdészeti Fejlesztéspolitikai és Innovációs Főosztály

– Kovács Péter, főosztályvezető, Nemzetgazdasági Minisztérium, Ágazatfejlesztési Főosztály

forrás: Soproni Egyetem

Előző cikk

Tűzgyújtási tilalom visszavonása

Következő cikk

Már 184 millió új fát ültettünk erdeinkben




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version