FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Iskolában az erdei iskola

Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyében tartott erdőpedagógiai foglalkozásokat az Országos Erdészeti Egyesület által kezdeményezett „Iskolában az erdő” programban a NYÍRERDŐ Zrt. Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskolájának vezetője, Petrilláné Bartha Enikő.

Tiszadadától Nagyrozvágyig, Bodrogkeresztúrtól Újkenézig 11 iskolában, 25-30 fős csoportok vettek részt az alkalmakon. Mindenütt három tanóra állt rendelkezésre, a kisebb iskolákban összevonták az osztályokat, és így szinte minden tanuló részt vehetett a programon. Mivel az 1. és 2. osztályban megszűnt a környezetismeret tantárgy, a gyerekek főként csak ilyen alkalmakkor hallanak az erdő élővilágáról, az életközösségben felismerhető kölcsönhatásokról, körfolyamatokról. A foglalkozáson megtudták például, mit csinál egy erdész, mit tanulhatnak az erdőtől, és mit tehetnek érte. Az oktatási intézmények egy-egy, a környezetismerethez kapcsolódó játékokat, eszközöket, segédanyagokat tartalmazó ajándékcsomagot is kaptak.

Eddig 656 tanulónak tartottunk foglalkozást, de két iskola még hátravan, az utolsó tanítási héten Sárospatak lesz a célpont. Mindenhol nagy várakozással és örömmel fogadtak, biztosítva a termet és a kísérő tanárokat. Általános volt az a vélemény, hogy nagyon hasznos időt töltöttünk együtt, hiánypótló ez a lehetőség – mondta Petrilláné Bartha Enikő, a Pál Miklós Erdészeti Erdei Iskola vezetője.

forrás: NYÍRERDŐ Zrt.

Előző cikk

Szakrális fakereszt új gazdája

Következő cikk

Ipoly Erdő Zrt. erdőtelepítései




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version