FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Erdőtűz pusztít Romániában

Kigyulladt a Vaskapu Natúrparkban található fenyőerdő, már katonai repülőgépet is a helyszínre küldtek a lángok megfékezésére – tájékoztat a Libertatea. A Romsilva közlése szerint a tűz mintegy 120 hektárnyi erdőt érint.

A beszámoló szerint az erdő még múlt csütörtökön kapott lángra, de a kánikula, a szárazság és a szél és a nehezen megközelíthető helyszín akadályozta a megfékezését. Kezdetben mintegy 2 hektárnyi, körülbelül 120 éves fenyőerdőt érintett a tűz, de a kedd esti közlésében a Romsilva már azt írja, hogy mintegy 120 hektárnyi erdőt érint. A tűz miatt riasztották a katonai tűzoltókat is, és a román légierő két repülőgépet is bevetett a tűz lokalizálására és eloltására.

A Romsilva közlése szerint jelenleg mintegy 50 személy dolgozik a tűz eloltásán, a katonai tűzoltók mellett a Vaskapu Natúrpark és az orsovai erdészet munkatársai.

Az erdészet ugyanakkor hangsúlyozza, senki ne égessen tarlót, ne hagyják őrizetlenül a tüzet az erdők és tűzveszélyes területek közelében. Felhívják a turisták figyelmét, hogy mindig gondoskodjanak arról, hogy a tüzet a tűzgyújtásra kijelölt helyen is mindig eloltsák.

forrás: TransTelex

Előző cikk

BorderEye - korszerű drónalkalmazás

Következő cikk

Országos tűzgyújtási tilalom




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version