FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Horgászparadicsom faépületei

Távol a város zajától, mégis elérhető közelségben Budapesthez, a természet ölelésében egy nyugodt horgásztó partján áll a Hello Wood legújabb projektje.

2023-ban valósult meg a festői környezetben fekvő Göböljáráson egy a Fővároshoz közeli horgászparadicsom átfogó programterve. A 100 hektáros területen található horgászközpont kivételes építészeti és tájépítészeti megoldásokkal várja a látogatókat. A Hello Wood által tervezett és kivitelezett kabinházak, stégek, kültéri bútorok, valamint a Diana- és Zoltán-horgásztó központi közösségi és gazdasági épülete harmonikusan illeszkednek a természetes környezetbe, szinte eggyé válva azzal.

A projekt megrendelője kiemelt figyelmet fordított az építészeti értékekre és részletekre, ezzel a horgászkultúrához szervesen kapcsolódó edukációs hátteret biztosít. A komplex területfejlesztés során a stégek, hidak, horgászlakok, gazdasági és rendezvényépületek mind természetközeli módon, minimális földmunkával, a környezet visszafogott terhelésére odafigyelve épültek meg. A horgászlakok egyik oldala az erdő felé, másik oldala a tó felé néz, így a látogatók mind az erdei vadvilág, mind a tó látványának szépségeit élvezhetik. A lakokban gyors hozzáférést biztosítanak a horgászfelszerelésekhez, egyedi bútorokkal berendezettek, és ergonomikusan lettek kialakítva a sport szerelmesei számára. Emellett ideiglenes és hosszú távú tárolási lehetőség is rendelkezésre áll a horgászfelszerelések számára.

A gazdasági épület több funkciót is ellát. Itt tárolhatóak a karbantartáshoz szükséges eszközök, a halőr szálláshelye, szociális egységek és egy rendezvénytér is. Ez utóbbi alkalmas horgászrendezvények és csapatépítők lebonyolítására is. Az igényes belsőépítészet letisztult designnal, részletekben gazdag burkolatokkal és közösségi konyhával várja a vendégeket. A külön zuhanyzók is a látogatók kényelmét szolgálják. A gazdasági épületen kívül pedig az egész területen megtalálhatók közösségi asztalok, piknikező helyek és szelektív hulladékkezelési lehetőségek is.

Az új horgászközpont természetközeli módon kezelt és gondozott területen helyezkedik el, ahol lámák és más barátságos állatok teszik még különlegesebbé a helyszínt. A területen fekvő 12 hektáros tó ideális környezetet biztosít a horgászok számára.

A projekt célja, hogy a természetközeli horgászat élményét nyújtsa, miközben a környezetvédelmi szempontokat is maximálisan figyelembe veszi. A hely már csak a horgászat szerelmeseire és a természetkedvelő látogatókra vár, hogy felfedezzék ezt a különleges területet, élvezzék a nyugalmat és a természet szépségeit.

forrás: TervLap

Előző cikk

Tűzbiztos építés fával

Következő cikk

Könnyűszerkezetes ház-építési kisokos



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések