FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

COFO27

Nyugdíjazott szén-dioxid-eltávolítási kreditek

Örömmel jelentjük be, hogy a Miranda Bike Parts nyugdíjazta a Portugáliában, Santa Clara-a-Velha-ban megvalósított ökológiai helyreállítási projektünkből származó szén-dioxid eltávolítási krediteket.

Santa Clara-a-Velha egy 55 hektáros terület, amelyet 7 őshonos faj több mint 65 000 fájával és cserjéjével újítottunk fel a biológiai sokféleség növelése, valamint a helyi állat- és növényvilág jelenlétének növelése érdekében.

Köszönjük a Miranda Bike Partsnak, hogy támogatja a magas színvonalú, természetpozitív helyreállítási projekteket Európában.

Reméljük, hogy ez inspirációként szolgál majd más vállalatok számára is, amelyek átlátható és kézzelfogható módon szeretnének hozzájárulni a klímaváltozás hatásai elleni küzdelemhez, és ezzel egyidejűleg a vidéki közösségek fejlődését is elősegítik.

Mit jelent a kreditek nyugdíjazása?

A szén-dioxid eltávolítási kredit „nyugdíjazása” azt jelenti, hogy a hitelt tartósan felhasználják egy bizonyos mennyiségű szén-dioxid ellentételezésére. Ebben az esetben minden egyes kredit 1 tonna eltávolított CO2-t jelent. A visszavonás után a kreditet nyilvántartásba veszik, hogy biztosítsák, hogy azt felhasználtnak jelölik, és azt senki más nem tudja eladni vagy újra igényelni.

Köszönjük partnereinknek, az ases.eco-nak, a Caely Renewables-nek és a Nat5-nek, hogy ezt lehetővé tették.

Folytassuk a fenntartható változás előmozdítását Európa-szerte!

forrás: Life Terra

Előző cikk

Fenntartható finanszírozás és az erdei biodiverzitás kritériumai

Következő cikk

EFI Szakpolitikai Összefoglaló 8 - környezetvédelmi szolgáltatások




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version