FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

KAP – NAK – Natura 2000

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara kiadványt állított össze a „KAP-RD34-1-24 Erdőterületeknek nyújtott NATURA 2000 kompenzációs kifizetések” támogatásról. A 10 oldalas tájékoztató elsősorban az erdőgazdálkodóknak erdőtulajdonosoknak szól, de emellett hasznos információforrás az erdészeti szakembereknek – szakirányítóknak, szaktanácsadóknak – is.

A most megjelent kiadvány első tagja az Agrárkamara KAP erdészeti támogatásokat részletesen és közérthetően bemutató kiadványsorozatának, mely a KAP egyes erdészeti beavatkozásait azok megjelenésének ütemében tárgyalja.

A Közös Agrárpolitika keretein belül a korábbinál háromszor nagyobb, mintegy 310 milliárd forint forrás áll az erdészeti ágazat rendelkezésére.

A többlet források jelentős része kifejezetten zöld megoldások alkalmazására fordítható. A támogatások segítségével folytatódnak az erdőterület gyarapítását szolgáló programok, amelyek mellett hasonló nagyságrendű feladat a meglévő erdők klímaváltozáshoz való alkalmazkodásának elősegítése és az erdészeti vállalkozások versenyképességének javítása is.

Mindebben komoly lehetőségek előtt áll a magán erdőgazdálkodási szektor, amely a források hatékony felhasználásával tovább erősödhet.

Ehhez kíván segítséget nyújtani a tervezett kiadványsorozat, és a most megjelent kiadvány, mely elektronikus formában letölthető a NAK honlapjáról.

forrás: NAK / Erdészet

Előző cikk

Tűzifa külker 2015-2023.

Következő cikk

Erdőtüzek tavalyi károsításai




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version