FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

WorldSkills Lyon 2024 eredmények

A tegnap esti záróünnepséggel véget ért a WorldSkills Lyon 2024 világbajnokság. Az eseményen versengő fiatalok a tartalmas felkészülési idő és kihívásokkal teli versenynapokat követően megtudták az eredményeiket. Magyar versenyzőink egy aranyérmet, két bronzérmet és 12 szakmában kiválósági érmet szereztek. Épületasztalos kategóriában Eszlinger Mátyás kiválósági éremmel végzett, felkészítője Babanecz Csaba.

Ács kategóriában Németh Péter 13. helyezett lett; bútorasztalos kategóriában Mihálicz Martin a 17. helyen zárta a versenyt.

Gratulálunk a versenyzőknek, a felkészítőiknek, illetve támogatóiknak!

Az MKIK közleménye szerint a 2024. évi világversenyre való felkészülés keretében a nemzeti válogató versenyeken kiválasztott versenyzőknek két éven keresztül évi 120 napos támogatott szakmai előkészítést biztosított a kamara, így például lehetőségük volt külföldi válogató versenyeken, nemzetközi szakmai versenyeken való megmérettetésre.

A magyar versenyzők eljutottak többek között Kínába, Kanadába és több európai ország felkészülési versenyére, ahol méltó módon képviselték az országot, rendszerint az élmezőnyben végeztek.

A WorldSkills Lyon 2024 világversenyen 1383 regisztrált versenyző vett részt 69 országból, további két országból szakértő érkezett. A szakmai versenyt 59 hivatalos versenyszámban plusz 3 bemutató szakmában tartották meg.

A magyarokat 21 szakmában 25 versenyző, 21 szakértő, 3 team leader, egy hivatalos delegált, egy technikai delegált, egy technikai asszisztens képviselte – közölte az MKIK.

forrás: WorldSkills Hungary / MKIK-MTI

Előző cikk

Hívatlan vendégek a Bükk erdeiben

Következő cikk

SOE: új alumni (öregdiák) oldal készül, regisztrálj!



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések