FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Tisztítsuk meg az országot!

A VERGA Zrt. idén is bekapcsolódott az Energiaügyi Minisztérium, valamint a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. által támogatott „Tisztítsuk meg az országot II.!” elnevezésű hulladék-felszámolási programba.

A „Tisztítsuk meg az Országot!” projekt 2020-2021. évben megvalósított I. üteméről kiírt pályázat keretében a VERGA Zrt. a használatában lévő Veszprém 01138 hrsz-ú ingatlan mentesítését végezte el. Az akkor elszállított építési törmelék, azbeszt tartalmú építőanyag, használt gumiabroncs és lomhulladék mennyisége mintegy 4 000 tonna volt. A 48 750 000 Ft pályázati támogatáson túl a Társaság további 20 millió Ft saját forrás felhasználásával járult hozzá a környezet megtisztításához.

A 2024-ben elnyert 30 millió Ft támogatás három külterületi ingatlan mentesítésére elegendő. A Veszprém-Gyulafirátót településtől ÉNy-i irányban lévő, a Központi Lő- és Gyakorlótér részét képező terület a Magyar Állam tulajdonában és a Honvédelmi Minisztérium vagyonkezelésében van.

Az ingatlanokon lévő bányagödrökben és azok szélein mintegy 800 m3 hulladék, főként építési/bontási hulladék, továbbá aszfalt, gumiabroncs, azbeszt tartalmú építőanyag, műanyaghulladék, stb. lett illegálisan elhelyezve, döntően a rendszerváltást megelőző évtizedekben. A NATURA 2000 besorolású ingatlanok közvetlenül határosak Gyulafirátót község vízbázisának védőterületével, a mentesítés tehát természetvédelmi célokat is szolgál, továbbá fokozza az ivóvíz ellátás biztonságát.

A hulladék gépi és kézi összegyűjtése, válogatása és elszállítása a speciális munka elvégzésére jogosult vállalkozó bevonásával megkezdődött.

A VERGA Zrt. célja a hulladékgyűjtési akciókban való aktív részvétel, további lerakók felszámolása érdekében, összhangban a tulajdonosi elvárásokkal.

forrás: VERGA Zrt.

Előző cikk

Ácsversenyzőket keres a TEGY

Következő cikk

Tűzifa adomány a rászoruló családok részére




(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Exit mobile version