FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Rekord bútoreladások a korona-járvány ellenére

A dán Jysk csoporthoz tartozó Dänisches Bettenlager bútorgyártó cég a 2019. szeptember 1. – 2020. augusztus 31. közötti pénzügyi évben rekord, 1,128 milliárd eurónyi árbevételt ért el Németországban. Ez 2,3%-os növekedésnek felel meg az előző évhez képest. Az üzemi eredmény 101 millió euró volt.

2020 nagy részét nehéz keretfeltételek jellemezték. A koronavírus miatt Németországban a Dänisches Bettenlager 970 üzletét néhány hétre be kellett zárni. A Jysk-csoport egész területén (51 ország) működő 2900 üzletből több mint 2000-et ideiglenesen be kellet zárni a külöböző kormányzati korlátozások miatt.

A Corona-járvány miatt kieső bevételek teljes mértékben pótlódtak. Sőt!

Christian Schirmer, németországi vezuetője nyilatkozta országuk bútoripari szakportáljának: “Az elmúlt pénzügyi év részben hullámvasút volt, amelynek során nem volt világos, mire számíthatunk a következő időszakban. Erősségeinkre összpontosítottunk, és jó folyamatszervezésünkkel a lehető legjobban használtuk ki azokat: Aktívan használtuk a kötelező zárvatartási időt arra, hogy üzleteinkben elvégezzük a tervezett felújítási munkákat, a várható újranyitáshoz maximális mennyiségű árut tároljunk, logisztikai és online kapacitásokat növeljünk és a higiéniai körülményeket az előírásoknak megfelelően kialakítsuk. Közben felkészültünk az árbezárások okozta veszteségek pótlására, amely szerencsére sikerült.

Köszönetképpen összesen több mint 6 millió eurót osztottak ki az alkalmazottaknak az erőfeszítéseik elismeréseként.

A vásárlók körében népszerű a skandináv alvás és életmódot tükröző, mintegy 4000 cikkből álló kínálat. A kerti és kültéri bútorok, matracok és paplanok termékcsoportjai különösen sikeresen fejlődtek az értékesítés jelentős növekedésével.

A németországi Dänisches Bettenlager pozitív eredményei egy nagy sikertörténet részét képezik, mivel a Jysk-csoport egésze rekord eredményeket ért el 4,1 milliárd eurós össz-értékesítéssel és 502 millió eurós eredménnyel.

Szerk: Tóth János, Forrás: Möbelmarkt.de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

design LAB inkubációs program hírei

Következő cikk

Mi fán terem az erdő? Az erdő esztétikai értéke. Élőhely és körforgás



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…