FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Rekord bútoreladások a korona-járvány ellenére

A dán Jysk csoporthoz tartozó Dänisches Bettenlager bútorgyártó cég a 2019. szeptember 1. – 2020. augusztus 31. közötti pénzügyi évben rekord, 1,128 milliárd eurónyi árbevételt ért el Németországban. Ez 2,3%-os növekedésnek felel meg az előző évhez képest. Az üzemi eredmény 101 millió euró volt.

2020 nagy részét nehéz keretfeltételek jellemezték. A koronavírus miatt Németországban a Dänisches Bettenlager 970 üzletét néhány hétre be kellett zárni. A Jysk-csoport egész területén (51 ország) működő 2900 üzletből több mint 2000-et ideiglenesen be kellet zárni a külöböző kormányzati korlátozások miatt.

A Corona-járvány miatt kieső bevételek teljes mértékben pótlódtak. Sőt!

Christian Schirmer, németországi vezuetője nyilatkozta országuk bútoripari szakportáljának: “Az elmúlt pénzügyi év részben hullámvasút volt, amelynek során nem volt világos, mire számíthatunk a következő időszakban. Erősségeinkre összpontosítottunk, és jó folyamatszervezésünkkel a lehető legjobban használtuk ki azokat: Aktívan használtuk a kötelező zárvatartási időt arra, hogy üzleteinkben elvégezzük a tervezett felújítási munkákat, a várható újranyitáshoz maximális mennyiségű árut tároljunk, logisztikai és online kapacitásokat növeljünk és a higiéniai körülményeket az előírásoknak megfelelően kialakítsuk. Közben felkészültünk az árbezárások okozta veszteségek pótlására, amely szerencsére sikerült.

Köszönetképpen összesen több mint 6 millió eurót osztottak ki az alkalmazottaknak az erőfeszítéseik elismeréseként.

A vásárlók körében népszerű a skandináv alvás és életmódot tükröző, mintegy 4000 cikkből álló kínálat. A kerti és kültéri bútorok, matracok és paplanok termékcsoportjai különösen sikeresen fejlődtek az értékesítés jelentős növekedésével.

A németországi Dänisches Bettenlager pozitív eredményei egy nagy sikertörténet részét képezik, mivel a Jysk-csoport egésze rekord eredményeket ért el 4,1 milliárd eurós össz-értékesítéssel és 502 millió eurós eredménnyel.

Szerk: Tóth János, Forrás: Möbelmarkt.de

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

design LAB inkubációs program hírei

Következő cikk

Mi fán terem az erdő? Az erdő esztétikai értéke. Élőhely és körforgásStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések