FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

design LAB inkubációs program hírei

Következő állomásához érkezett a MDDÜ által indított, a gyártásfejlesztés stratégiai célkitűzését támogató design LAB inkubációs program, amely a gyártók és a formatervezők közötti sikeres együttműködések előmozdítása mellett, a gyártói háttér erősítésére, valamint az ágazat exportjának ösztönzésére is hatással kíván lenni.

A designipar elismert szakembereiből álló zsűri két körben értékelte a beérkezett 43 pályázatot, majd kiválasztotta azokat a párosokat, akik támogatást kapnak pályázati anyagukban bemutatott termékötletük legyártására.

A design LAB inkubációs programnak számos designipari szereplőt sikerült mozgósítania: összesen 43 gyártó-tervező pár nyújtotta be jelentkezését az Ügynökség számára, akik közül többen is részt vettek a kooperációk létrejöttét elősegítő Speed Dating online eseményen is. A hazai és nemzetközi szakemberekből álló Bírálóbizottság több körben értékelte a beérkezett termékfejlesztési terveket, amely során megnézték a sorozatgyárthatóság lehetőségét, a költségek és az ütemterv relevanciáját, a design koncepciót, a fenntarthatóság szempontjainak érvényesülését, valamint a vizuális megjelenítést is. Végül a legmagasabb pontszámot elérő hét gyártó-tervező párnak, ítélték oda a termékek megvalósításához szükséges támogatási keretet.

Választásuk ennek megfelelően az Árkossy Bútor és Horváth Máté, a Micro-Licht Világítástechnikai Stúdió Kft. és Leits Miklós, a Rotte Kft. és Kele Sára, a Balaton Bútor Kft. és Planbureau, a Tilia 2002 Bt. és Ulmann István, a Varkoly Fiai Bútoripai Kft. és Horváth Máté, valamint Úri Lux Kereskedelmi és Szolgáltató Kft és a Position Collective kooperációira esett, akik nemcsak kreativitásuk és eredetiségük tekintetében voltak kiemelkedőek, hanem a nívós nemzetközi vásárokon is megállnák a helyüket.

A győztes pályázatokról többek között elmondható, hogy kiválóan ötvözik a funkcionalitást az esztétikával, de akad olyan ötlet is a sorban, amely sokrétű anyaghasználattal nyűgözte le a Bírálóbizottság tagjait. A fenntarthatóságra való törekvés szintén megjelenik a projektekben, amely plusz pontot jelentett az elbírálásnál.

A kiválasztott gyártó-tervező kooperációk bútorok és lámpák és egyéb bútoripari termékeket valósítanak majd meg az elkövetkezendő hónapokban, melyet gyárlátogatások során kísér figyelemmel és iparági szakemberekkel ellenőriz lépésről-lépésre az MDDÜ.

A következő gyártó-tervező csapatok kerültek kiválasztásra:

Forrás: MDDÜ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Folytatódik a fásítás Székesfehérváron

Következő cikk

Rekord bútoreladások a korona-járvány ellenéreStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

HOMAG okos élzárás

A HOMAG új, okos élzárási technológiáját üdvözlik a bútorgyártók. A kézművesség iránti megbecsülés egyre inkább növekszik, ami olyan…