FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

40 milliárd fa – Szaúd-Arábia erdősít

Mohamed bin Szalman március 27-én tett néhány ambiciózus kijelentést, a koronaherceg többek között a következőkről beszélt a Reuters híradása szerint:

 

– A következő évtizedekben Szaúd-Arábia 10 milliárd fa ültetését tervezi.

– A szomszédos országokkal is együttműködnének, a Közel-Keleten összesen 40 milliárd fát ültetnének, ez lenne a világ legnagyobb erdősítési programja.

– 2030-ra az az országban a megtermelt energia 50 százaléka már megújulókból fog származni.

A koronaherceg nem árulta el a program részleteit, azt sem, hogy hogyan valósítják meg a programot a régióban uralkodó éghajlati viszonyok mellett, és azt sem, hogy pontosan milyen időtávon szeretnének több tízmilliárd fát ültetni.

 

A zöld program a Vision 2030 terv része (FATÁJ megjegyzés: ezen a weboldalon a friss bejelentés részletei még nem jelennek meg), amivel az ország az olajtól való függetlenségét igyekszik növelni, és javítani az országban élők életminőségét.

Forrás: portfolio

1 megjegyzés
Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Erdei Utakon Reviczky Gáborral - 67., 2021/13. adás

Következő cikk

Hiperboloid alakú, a fák fölé érő kilátó DániábanStihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Gyászhír – Ernszt Tamás [46]

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy kollégánk, barátunk, Ernszt Tamás, a Zalaerdő Zrt. vadászati és halászati előadója életének 46. életévében…
Tovább

MTA ETB újjáalakult

Az MTA Erdészeti Tudományos Bizottságának mandátuma 2023. év végével lejár, ezért az ősz során választásokra került sor, aminek…