FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Kína új Nagy Fala fákból készül

Kína éghajlatváltozással foglalkozó különmegbízottja bejelentette Kína hozzájárulását ahhoz, hogy 2030-ig 70 milliárd fát ültessenek és őrizzenek meg. A Világgazdasági Fórum és a Kínai Zöld Alapítvány az 1t.org China Action révén közösen konkrét intézkedéseket tesz a hozzájárulás teljesítésének támogatása érdekében Kínában.

Xie Zhenhua, Kína éghajlatváltozásért felelős különmegbízottja bejelentette, hogy Kína aktívan részt vesz a Világgazdasági Fórum 1t.org kezdeményezésében, amely az ENSZ ökoszisztémák helyreállításának évtizedét támogató platform. A Világgazdasági Fórum és a Kínai Zöld Alapítvány aktívan visszhangozza és támogatja a Kínában megvalósítandó hozzájárulást. Ez a kezdeményezés arra fogja ösztönözni az egész társadalom érdekeltjeit, beleértve a vállalkozásokat, magánszemélyeket és a helyi önkormányzatokat minden szinten, hogy intézkedésekkel vállalják, hogy 2030-ig 70 milliárd fát ültetnek, megőrzik, helyreállítják és kezelik Kínában.

Az 1t.org-ot a Világgazdasági Fórum két évvel ezelőtti éves találkozóján indították útjára, hogy a magánszektor mozgósításával, a regionális többszereplős partnerségek elősegítésével, valamint az innováció és az öko-vállalkozói szellem helyszíni támogatásával támogassa a természetalapú megoldások körüli növekvő lendületet.

A fórum 2022-es davosi éves találkozóján tartott beszédében Xie Zhenhua elmondta: “Kína erdőterülete és erdőállománya az elmúlt 30 évben folyamatosan nőtt, és Kína a világ új zöldterületeinek több mint 25%-át teszi ki. Kína aktívan hozzájárul a Világgazdasági Fórum 1t.org kezdeményezéséhez, és itt jelentem be, hogy Kína célja, hogy 10 éven belül 70 milliárd fát ültessen és őrizzen meg bolygónk zöldítése, az éghajlatváltozás elleni küzdelem és az erdők szén-dioxid-nyelőinek növelése érdekében.

Klaus Schwab, a Világgazdasági Fórum elnöke e bátor hozzájárulás támogatására azt mondta:

+Nagyra értékeljük Kína erőfeszítéseit a Világgazdasági Fórum 1t.org kezdeményezésének és a vonatkozó ENSZ-kezdeményezéseknek a támogatására, és nagyra értékeljük Kína gyakorlatát, amellyel a természetalapú megoldások révén fenntartja az olyan relatív nemzetközi kötelezettségvállalásokat, mint a Párizsi Megállapodás és a biológiai sokféleségre vonatkozó célkitűzés.”

Kína bátor fellépése

Az elmúlt évtizedben Kína több mint 70 millió hektár erdőterületet növesztett vissza. Az ország nagy hasznot húzott a biológiai sokféleség megőrzésére, a fenntartható használatra és az éghajlat-irányításra vonatkozó megoldásokból, ami a vizes élőhelyek és erdők helyreállítását eredményezte, ami az elsivatagosodás ellen is küzd.

Kína 14. “Ötéves terve” kimondott célja, hogy 2025-re 24,1%-ra növelje az erdősültséget és 19 milliárd köbméterre az erdőállomány mennyiségét. Az erdei ökoszisztémák helyreállításának kulcsfontosságú eszköze a tudományosan megalapozott zöldítési törekvések és a minisztériumközi együttműködés.

Kína hozzájárulása arra ösztönzi az 1t.org kezdeményezést, hogy szorosabban működjön együtt a helyi környezetben e hozzájárulás teljesítése érdekében, és ösztönözni fogja a nagy léptékű kollektív közösségi fellépéseket, valamint képessé teszi a kínai szervezeteket és magánszemélyeket a hozzájárulásra. Kína aktív válasza az 1t.org-ra a nemzet kapacitását és erős elkötelezettségét mutatja a Párizsi Megállapodás és a 2020 utáni globális biológiai sokféleség keretrendszerének megőrzése iránt.

Hogyan játszhatnak szerepet a fák

Kína földterületek helyreállításával és erdősítési projektjei alapvető támogatást nyújtanak az ország szegénységcsökkentési célkitűzéseihez, amelyek szerint 20 millió embert kell kiemelni a szegénységből, és 3 millió ember élete már javult a háztartások jövedelmének növekedése révén. Az egészséges és ellenálló erdők a kínai stratégia szerint az emberek jobb életminőséggel kapcsolatos elvárásainak is részét képezik. Kína 13. ötéves tervének időszaka alatt a kínai erdei turizmus jelentősen nőtt, évente átlagosan 1,5 milliárd turista látogatott el a nemzeti erdőkbe.

Mozgósítsuk a társadalom egészét, ültessük el a remények jövőbeli fáit.

Kína aktív válasza az 1t.org kezdeményezésre minden érdekelt felet arra ösztönöz, hogy támogassa az éghajlati és természeti célok elérését célzó megoldásokat és tevékenységeket. Ezek közé tartozik az elkötelezett vállalatok és magánszemélyek kibocsátáscsökkentési politikája; a helyi önkormányzatok irányítása az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodással kapcsolatos tevékenységek, például az erdősítés és az ökológiai helyreállítás előmozdítása érdekében; a tudományos szervezetek, agytrösztök és civil társadalmak bevonása az elszámoltatható és hiteles eszközök és értékelési keretek előmozdítása érdekében; digitális környezet és tömegfinanszírozási lehetőségek létrehozása az innovációs megoldásokhoz; valamint az erdősítés és a szén-dioxid-tárolás ösztönzőinek hozzáadása.

A 2022-es éves találkozóról

A Világgazdasági Fórum több mint 50 éve a köz- és magánszféra együttműködésének nemzetközi szervezete. Az éves találkozó a vezetők számára a fókuszpont, ahol felgyorsíthatják a globális kihívások kezeléséhez és egy fenntarthatóbb és inkluzívabb jövő kialakításához szükséges partnerségeket. A történelem fordulópontján címmel rendezett találkozó: Kormányzati politikák és üzleti stratégiák címmel a 2022-es Éves Találkozó és annak 450 ülése összehozza az üzleti élet, a kormányzat és a civil társadalom globális vezetőit. Tudjon meg többet a programról, és tekintse meg az üléseket élőben és on-demand.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Climate Action Awards

Következő cikk

Egy világcsoda növekedése



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések