FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Faipari gépek lízingelési lehetősége önerő nélkül

Az ÚJGÉP-KŐ Kft. tulajdonosával beszélgettünk annak apropóján, hogy nemrégiben együttműködést írt alá cége nevében egy lízingcéggel.

Közös céljuk ezzel, hogy lehetőséget nyújtsanak azon faipari vállalkozások részére is fejlődni, fejleszteni, modernizálni, akik vagy nem voltak jogosultak, vagy már nem fértek bele a legújabb GINOP-pályázatba, hiszen a pályázatra várakozó cégeknek alig pár percük volt beadni pályázati anyagukat.

FATÁJ – Hétfőn este söpört végig az interneten, hogy lehetőség van lízing konstrukcióban is faipari gépekhez jutni az Önök cégén keresztül.
ÚJGÉP-KŐ Kft – Fontosnak tartjuk azt kiemelni, hogy ennek a konstrukciónak a lényege az eszközök használatában rejlik. Miért vásárolná meg a legkorszerűbb berendezéseket, ha megfizethető áron lízingelheti is azokat saját önerő befizetése nélkül, illetve úgy, hogy közben a havi díj 100 százalékban elszámolható költségként?

Melyik lízingcéggel sikerült megállapodniuk?
A GRENKE-vel, azaz a GRENKELEASING Magyarország Kft.-vel dolgozunk együtt.

Mit kell tudni erről a lízingről?
Ez a lízingtípus egy egyszerű finanszírozási lehetőség: a faipari vállalkozó kiválasztja a neki legmegfelelőbb új gépet. A lízingcég, jelen esetben a GRENKE, saját döntési folyamatában elbírálja a kérelmet, és pozitív döntés esetében megköti a lízingszerződést az adott faipari vállalkozással. Ezután mi, mint szállító partner, leszállítjuk a kiválasztott eszközt, majd a vállalkozás megrendelése és a megkötött lízingszerződés alapján a Grenke fizeti ki a teljes vételárat nekünk. A faipari vállalkozás pedig az átvételtől fizeti a lízingcég felé a fix, jól tervezhető lízing díjat az eszközök használatáért, mint azt korábban mondtam is saját önerő befizetése nélkül. Azaz a vállalkozások azonnal használatba tudják venni az új gépet, ami lényegében azonnal értéket termel a vállalkozásnak, miközben saját tőkéjét és likviditását nem terheli meg. És hát ki ne szeretne új gépparkot létrehozni és/vagy fejleszteni? Ebben próbálunk segíteni a már meglévő és leendő Partnereinknek egyaránt.

Hol találhatunk erről bővebb információt?
Én azt javaslom a faipari vállalkozások vezetőinek, akik ebben a lízingben gondolkodnak, hogy keressék fel weboldalunkat, ahol a rövid leírás mellett találnak egy KALKULÁCIÓ IGÉNYLÉSE modult, amit ha kitöltenek, akkor szakértő kollégáink azonnal az ő rendelkezésükre állnak.

Nagyon köszönjük az interjút! További sok sikert kívánunk a Hunnia Fagépnek!
Köszönjük!

Tóth János, FATÁJ

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Valóban környezetbarát alternatíva lehet a fatüzelésű fűtés?

Következő cikk

EOS: 2020-ban a Corona-vírus ellenére nőtt a fenyő fűrészáru termelés



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések