FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Palletways bővítés Szlovákiában

Szlovákiában bővítette magyarországi hálózatát az Imperial csoporthoz tartozó Palletways Group, Európa legnagyobb és leggyorsabban növekvő expressz raklapos teherfuvarozó hálózata.

A szlovák tagvállalatokkal bővült hálózat a Biatorbágyon található központi raktárból működik tovább, ami elhelyezkedéséből adódóan a magyar-szlovák forgalom számára és a belföldi szállítmányok kezelésére is egyaránt kiváló. A határon átnyúló bővülés előnye, hogy a korábbi 24/48 órás tranzit időt már nem csak belföldön, de a Magyarország és Szlovákia közötti küldemények esetében is biztosítja a Palletways, ami jelenleg egyedülálló a piacon.

Marek Ondrejcak, a szlovák területi vezető

Marek Ondrejcak, a szlovák területi vezető megjegyzi: „Szlovákia egy 655 km hosszú határon osztozik Magyarországgal, ahogy szoros kulturális, kereskedelmi és gazdasági összekapcsolódások is vannak a két ország között, így a már sikeres magyar hálózat bővítése Szlovákiában logikus lépés a Palletways kelet-európai terjeszkedéséhez. Júniusra már kilenc független logisztikai szolgáltatóval szerződtünk le, akik komoly iparági tapasztalatokkal, műszaki és üzemeltetési szaktudással és kellő gyakorlattal rendelkeznek.” 

Kovács Péter, a Palletways Magyarország és Szlovákia ügyvezető igazgatója hozzáteszi: „Szlovákia fejlett, magas jövedelmű gazdaság. Átlag feletti ütemben növekedett, összehasonlítva az EU egészében tapasztaltakkal, miközben magát a piacot is rendkívül gyors bővülés jellemzi. Jelenleg is a világ 35. legnagyobb exportőre, a szlovák export értéke a GDP 89%-át teszi ki.  Erre építve úgy gondolom, hogy nemzetközi szolgáltatásaink kulcsszerepet kapnak majd az új hálózat munkájában.” 

Luis Zubialde, a Palletways Group vezérigazgatója így fogalmazott: „Pár éve indítottuk csak el a magyar hálózatot (2018-ban), ezért az ilyen rövid időn belül megvalósuló szlovákiai terjeszkedés jelentős eredmény. A terjeszkedés amellett, hogy fantasztikus lehetőséget kínál a Palletways ügyfelei és tagjai számára, akik most még több európai célállomásra tudnak szállítani, egyúttal erős üzenetet küld a piacnak is a folyamatos növekedés iránti elkötelezettségünkről.”

A kibővített hálózat a Palletways teljes körű hazai és nemzetközi szolgáltatásait kínálja, beleértve a 24 órás belföldi prémium szolgáltatást, a 48/72 órás economy szolgáltatást és a délelőtti kézbesítést, mindezt a Track and Trace online nyomon követési szolgáltatással karöltve.
Ezzel a szlovákiai terjeszkedéssel a Palletways Group immár 24 európai országot fed le, több mint 450 helyi depóval.

forrás: Palletways

Előző cikk

eÁFA bevallás elhalasztva

Következő cikk

A TTF faépítési és más, faismereti kiadványai



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések