FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Raklap-alapanyag árindexek Németországban

A csomagoláshoz vagy rakodólapokhoz felhasznált fűrészáru és a faalapú anyagokra vonatkozó árindexet (2021. áprilisától) havonta határozza meg a Német Csomagolóanyag- és Raklapgyártók Szövetsége (HPE) és a bonni Rheinische Friedrich-Wilhelms Egyetem, az árfolyamok tartósan növekvő volatilitása és folyamatos dinamizálása miatt.

Fűrészáru -> Rakodólapok faanyagának és a csomagolóanyag faanyagának árindexei (fenyő – softwood)

Az egyes mutatók az ágazatban használt fűrészáru és faalapú termékek beszerzési árainak alakulását mutatják. Tartalmazza a hazai előállítású és a külföldről származó (import) készleteket. Egyéb további költségtényezők, például a minőségi válogatás, nem tartoznak ide.

Falemezek -> rétegelt lemez és OSB árindexei

Az elemzést minden hónap végén elvégzik. A HPE tagvállalatok reprezentatív mintáján alapul, amelyek tájékoztatást nyújtanak az árakról és az árváltozásokról. Az egyes mutatók a következő anyagok beszállítói árait és árának alakulását tartalmazzák. Minden anyag egyenlő súlyozású az indexen belül.

forrás: HPE közlemény

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

ÉMI Nemzeti Mintaházpark

Következő cikk

Raklap árindexek öt országból



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések