FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

Lengyel bútorszövetség tisztújítása

Jan Szynakát, a Szynaka Csoport tulajdonosát – Lengyelország egyik legnagyobb bútorgyártó vállalkozása – egyhangúlag és immár harmadszor választották meg a Lengyel Bútorgyártók Kereskedelmi Kamarája elnökévé újabb ötéves ciklusra.

Az OIGPM közgyűlésére július 20-án került sor.

Elismerve a jelenlegi elnök, Jan Szynaka óriási hozzájárulását, személyes elkötelezettségét és sok éves tapasztalatát, elismerését és jelentős pozícióját az országban és a világban, a Tanács tagjai egyhangú szavazással ismét Jan Szynakát bízták meg a Lengyel Bútorgyártók Kereskedelmi Kamarája elnöki tisztségével.

Janusz Mikołajczyk, Ewa Ratajczak, Jan Szynaka, Piotr Wójcik, Wojciech Hoffmann

“Nagyon örülök annak a teljes támogatásnak és nagy bizalomnak, amelyet az OIGPM Tanács tagjai ismét belém helyeztek. A megbízatás, amit kaptam, nagy megtiszteltetés, de ugyanakkor nagy felelősség és kihívás is. A kamara a nehézségek ellenére képes egyesülni és alkalmazkodni az új kihívásokhoz, erős versenyelőnyt kiépítve a nemzetközi bútorpiacon Az OIGPM vállalkozókkal közösen tett lépései a lengyel bútoripar fejlesztése és népszerűsítése érdekében az országban és a világon a lengyel gazdaság innovatív szektorai, amelyek óriási befektetési potenciállal rendelkeznek, hatékonynak bizonyultak, és ebben a nehéz időben rendkívül szükségesek. Ma globális szükségletet lát el a lengyel bútoripar, mint a nemzetközi piacokon fellelhető márka. Ismertségünk növelésére a gyártók ezen szervezetben, komoly erőforrásaink és sok értékes eszközünk van ahhoz, hogy megerősítsük a hazai bútoripar helyzetét a világban. Ma a Lengyel Bútorgyártók Kereskedelmi Kamarája nemcsak formális intézmény, hanem élő szervezet is, amelynek hatékony tevékenysége integrálja a lengyel bútoripart, és lehetővé teszi számára a közös fejlesztési irányok meghatározását. Az együttműködésnek és a következetességnek köszönhetően sikerült megerősítenünk a kamara helyzetét, ami ma már valóban hatással van a bútorpiac egészére nem csak Lengyelországban, hanem külföldön is. Meggyőződésem, hogy az OIGPM Tanács újonnan megválasztott tagjainak széles körű kompetenciái és széles körű szakmai tapasztalatai lehetővé teszik számunkra, hogy megoldjuk az aktuális problémákat, aktívan képviseljük a kamara tagjainak érdekeit és megerősítsük tevékenységünk kulcsfontosságú területeit “- mondta Jan Szynaka, az OIGPM elnöke.

A lengyel bútoripar, amely kiemelt fontosságú a lengyel gazdaság fejlődése szempontjából, ma a hazai ipar egyik legdinamikusabban fejlődő ága, a lengyel GDP 2,3%-át teszi ki, és több mint 205 000 embert foglalkoztat. A lengyel ipar export ágazatai közül az élen áll, a termelésének több mint 90 százalékát külföldre küldi. Az Eurostat adatai szerint ma Lengyelország a világ második legnagyobb bútor -exportőre, közvetlenül Kína mögött. A gyártás folyamatos fejlesztése, automatizálása és robotizálása a lengyel bútorokat a globális bútorpiacon értékes és elismert termékké teszi.

szerk: Tóth János, forrás: OIGPM

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

Finnországi erdőtűz

Következő cikk

Kanada - mélyponton a fenyő fűrészáru ára



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések
Tovább

Mesterember leszek – kárpitos

Felvételről megtekinthető Mesterember leszek 2024.04.20-i adása! A kollégáink és tanulónk bemutatja a kárpitos szakmai szépségét, hasznosságát, szerteágazó jelenlétét…