FATÁJ-online szaklap: események, gazdasági jelenségek a faiparban, bútoriparban, asztalosságban, erdőgazdálkodásban és a kapcsolódó területeken.
Naptár

Közelgő események

A 10 millió Fa Indonéziában is ültet

Köztudott, hogy Magyarországon az ültetési szezon elsősorban az ősz. Másodsorban pedig a tavasz. A 10 millió Fa keresi a módját, hogy a Co2 megkötés hatékonysága érdekében a mérsékelt égövi szezonokon túl is tudjunk ültetni. A probléma globális, arra a helyben adható válaszok mellett kezdettől keressük a globális válaszadás lehetőségeit is. Így aztán, augusztusban is ültettünk.

Csak éppen nem itthon, Magyarországon, hanem (a télen már ismertetett mangrove ültetés után) újra Indonéziában, Lombok szigetén.

Nagyjából a mi államalapításunkkal egyidőben ünnepli Indonézia is a függetlenség napját. Mataram tartomány fővárosának egyik elővárosában, Desa Mambalan településén nemcsak a nemzet, de a városka saját 350. születésnapját is ezen a napon ünnepelték.

A Palmtri Alapítvány egyik alapítója, Abdollah ‘Apink’ Alkaff és a másik alapító, egyben a 10 millió Fa helyi képviselője, Gauder Márk.

Ez teremtett alkalmat, hogy (tűzfa /flamboyan/, sengon, matoa, terembesi és néhány gyümölcsfa) elegyéből 2021 darabot tegyen le a Gauder Márk által képviselt helyi 10 millió Fa Alapítvány és a velünk szoros együttműködésben lévő Palmtri Alapítvány. Ennek vezetője Abdollah ‘Apink’ Alkaff lett a városka frissen megválasztott polgármestere. Az ültetés tehát a városban ez alkalomból bejelentett zöld város program első lépése is volt, amelynek következő lépéseként bambusz visszatelepítés szerepel a tervek között.

Az eseményt igen jelentős, sőt országos sajtófigyelem követte. Beszámolt róla az országos televízió (BumigoraTV) híradója is. Ne feledjük, Indonézia fél-Európa méretű, 260 millió lakosú ország. Ennek fényében a spotfénybe került esemény jelentősége még inkább érzékelhető.

forrás: 10 millió Fa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Előző cikk

MyForest - 60K tapasztalatcsere

Következő cikk

Emlékkereszt a Jeli Arborétumnál



Stihl
(x) hirdetés
Kapcsolódó bejegyzések